FOTO/VIDEO: Održan Dan otvorenih vrata policije i Policijske akademije

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Cilj ove manifestacije je potaknuti učenike završnih razreda srednjih škola i druge mlade sugrađane da se uključe u program školovanja Policijske akademije te postanu perspektivni policajci i policajke – prenosi PU požeško-slavonska.

Danas je u Požegi u Ulici sv. Florijana u pješačkoj zoni održana manifestacija Dan otvorenih vrata policije i Policijske akademije na kojoj su građani, a posebice srednjoškolci iz prve ruke mogli saznati kako postati policajac.

Policijski službenici Policijske postaje Požega su prezentirali opremu (uređaj za snimanje brzine, uređaje za mjerenje koncentracije alkohola, uređaj za utvrđivanje prisutnosti droge u organizmu, vozilo za očevide, presretač i motocikl), policijski službenici ureda načelnika su prezentirali nacionalne programe koje provode, policijski službenici kriminalističke policije su prezentirali testere za droge te uzorke raznih vrsta droga, kao i opremu kriminalističke tehnike, dok su policijski službenici protueksplozijske zaštite prezentirali svoju opremu i rad. Interventna jedinica policije je prezentirala opremu i naoružanje koje koriste te demonstrirala borilačke vještine, primjenu palice, oružja i taktike postupanja te primjenu policijskih ovlasti.

Zainteresiranim učenicima objašnjen je proces obrazovanja te je istaknuto da Ministarstvo unutarnjih poslova planira upis 480 polaznika/polaznica u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka u 2022./2023. Program će započeti sukladno epidemiološkoj situaciji u to vrijeme, najranije 19. rujna 2022. godine, a polaznici/polaznice će se nakon završenog Programa primati u radni odnos u Ministarstvo unutarnjih poslova (policijske uprave odnosno u ostale ustrojstvene jedinice Ravnateljstva policije), sukladno potrebama službe.

Natjecati se mogu državljani i državljanke Republike Hrvatske pod sljedećim uvjetima:

-da imaju završenu srednju školu u trogodišnjem ili četverogodišnjem trajanju,
-nemaju navršenih 28 godina na dan 19. rujna 2022. godine,
-imaju posebnu psihičku i tjelesnu zdravstvenu sposobnost,
-ispunjavaju posebno propisanu razinu tjelesne motoričke sposobnosti,
-da su osobno dostojni za obavljanje policijske službe,
-da nisu članovi političke stranke.

Kandidati koji ispune navedene uvjete prolaze psihološko testiranje i tjelesne motoričke sposobnosti koje se provode u Policijskoj akademiji i u onim policijskim upravama u kojima se prijavi veći broj kandidata, a tjelesnu zdravstvenu sposobnost utvrđuje Zdravstvena komisija Doma zdravlja Ministarstva unutarnjih poslova, Šarengradska ulica 3, Zagreb.

Cilj ove manifestacije je potaknuti učenike završnih razreda srednjih škola i druge mlade sugrađane da se uključe u program školovanja Policijske akademije te postanu perspektivni policajci i policajke.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *