[FOTO] Vinarija Kutjevo i ove godine srdačno dočekala i ugostila kooperante

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Zavidan obim proizvodnje različitih sorti vina kutjevačke vinarije potvrđuje i činjenica dugogodišnje suradnje s lokalnim proizvođačima.
Naime, Kutjevo d.d. surađuje s čak 250 obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, od kojih brojni, upravo uzgoj vinove loze prenose s generacije na generaciju. Uspjeh dosadašnjeg kooperativnog odnosa s lokalnim proizvođačima leži u povećanoj potražnji i prodaji vina kutjevačkog podruma iz čega proizlazi hipoteza kako je vinarija Kutjevo najpouzdaniji partner spomenutima i zaključno, generator razvoja cijeloga kraja Požeško-slavonske županije i šire. Kontinuiranim ulaganjem u domaću proizvodnju, jačanjem ugovorenih kapaciteta, osiguranjem otkupa grožđa i dostupnosti repromaterijala želi se pokazati kako su rezultati ostvareni u kvaliteti proizvoda i otkupa zajednički rezultati, plod dobre suradnje naznačene vinarije i kooperanata. Doprinos cjelovitom razvoju te očuvanju dugogodišnjih suradnika i kooperanata u izazovnim vremenima kojima danas svjedočimo, kroz ključne segmente poslovanja, predstavlja važnu poveznicu i platformu za održivost manjih vinograda i OPG ovaca. Strateška orijentacija prema lokalnim proizvođačima daje ključan zamah budućnosti domaće vinogradske proizvodnje koja ima veliki značaj za gospodarski razvitak Slavonije. Jačanjem lokalnog proizvoda i usmjeravanjem na njegovu kvalitetu i prodaju, napreduje i cjelokupna zajednica regije čijoj dobrobiti Kutjevo d.d. svojim poslovanjem neprestano teži.
Shodno opisanom, vinarija Kutjevo se, na domjenku održanom 31. kolovoza, zahvalila svim kooperantima na dosadašnjoj suradnji i znatnom doprinosu u stvaranju vina. Tako je i posebno priznanje uručeno određenim kooperantima koji njeguju dugogodišnju tradiciju i partnerstvo. Tokom svečanog prijema, prezentirani su im noviteti i modeli koji će se uvoditi u međusobnoj suradnji poput dodatnih bonusa za lojalnost i ostalih komercijalnih popusta. Obzirom na izazove u ovogodišnjoj proizvodnji s naglaskom na inflacijski efekt, vinarija Kutjevo će kroz cjenik kreirati povećanje otkupnih cijena kako bi održala proizvodnju stabilnom i kompenzirala veće troškove s kojima su kooperanti suočeni. Istaknutoj je stoga cilj da se ovakav vid surađivanja, ali i nagrađivanja, nastavi i u budućnosti, kako bi dodatno učvrstila i osigurala međusobnu poslovnu povezanost na obostrano zadovoljstvo. Kroz zajedničko educiranje i stručnu suradnju vinarija Kutjevo pruža partnerima permanentnu stabilnost i lojalnost. Od ukupno 420 ha vlastitih nasada te 380 ha u kooperaciji, polovica grožđa dolazi baš od kooperanata.
Obzirom na sve veću potrebu tržišta iz godine u godinu, ovakva kooperacija pravovremeno osigurava dostatnu količinu vina izrazite kvalitete pri čemu, od četvrtine ukupne hrvatske proizvodnje graševine, većinski dio dolazi upravo s kutjevačkog terroira i vinarije Kutjevo.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *