[FOTO] Započeo je Međunarodni nogometni turnir za mlađe uzraste u Kutjevu i Vetovu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Međunarodni nogometni turnir za mlađe uzraste u Kutjevu i Vetovu najavljen je kao jedan od najkvalitetnijih turnira na ovim prostorima. Turnir je započeo jučer 29. travnja i završava danas. Turnir je otvoren s početkom u 13 sati u na stadionu ŠRC Kutjevo i u 14 sati na stadionu ”Grot” u Vetovu. Mladi igrači natječu se na odličnim nogometnim terenima i odlično pripremljenim travnjacima što im omogućava da u potpunosti pokažu svoje znanje.

Na turniru sudjeluje čak i mlađa uzrast GNK Dinamo Zagreb, ali i mnogi drugih klubovi i akademije s bogatom nogometnom tradicijom iz raznih krajeva Republike Hrvatske, ali i susjednih zemalja. Na turniru sudjeluje se nalazi oko 700 djece dobi od 8 do 12 godina, njihovih roditelja, trenera i drugih sportskih uzvanika, što rezultira i velik broj noćenja u našoj županiji.

Glavna svrha turnira je kvalifikacija klubova za veliku svjetsku završnicu koja će se održati u Beču, točnije St. Poltenu, gdje će se natjecati s poznatim klubovima poput Juventusa, PSV-a, Liverpoola, Rome i mnogih drugih svjetskih nogometnih velikana. Ovaj prestižni turnir pruža mladim igračima priliku da se iskušaju na međunarodnoj razini i steknu dragocjeno iskustvo natjecanja s vrhunskim klubovima.

No, osim nogometnog natjecanja, organizatori su se pobrinuli i za prigodne kulturno-zabavne sadržaje za sudionike i njihove obitelji. Gostoljubivi domaćini iz Kutjeva i Vetova potrudili su se da sudionici osjete dušu Slavonije, te su im omogućili obilazak prirodnih ljepota i upoznavanje s običajima ovog dijela Hrvatske.

Očekuje se da će ovaj nogometni turnir za djecu biti pravi spektakl, s puno uzbuđenja na terenu i izvan njega. Sudionici imaju priliku pokazati svoje vještine i talent, stvarati nove prijatelje te se upoznati s kulturom i običajima Slavonije. Organizatori su uložili mnogo truda u organizaciju ovog spektakla nogometnog turnira za djecu, te se nadaju da će svi sudionici imati nezaboravno iskustvo i da će se turnir dugotrajno pamtiti po svom visokom standardu i kvaliteti. Utakmice u Kutjevu i Vetovu počinju već u 8:30 sati, a traju do 19 sati oba dana, stoga dođite, uživajte i bodrite mlade nogometaše.Igrači NK Kutjeva natječu se u kategorijama 2011. godište te dvije ekipe 2014. godište.

Međunarodni nogometni turnir za mlađe uzraste u Kutjevu otvorio je zamjenik županice Požeško-slavonske županije Ferdinand Troha, dok je turnir u Vetovu otvorio gradonačelnik Grada Kutjeva Josip Budimir. Moderator događanja bio je trener NK Kutjevo Petar Čuljak.

“Kao sportašu i nogometašu zaista sam ponosan i sretan što se u Kutjevu odvija ovaj međunarodni “Champions Trophy Winners” i što na jednom mjestu vidimo ovoliki broj mladih i djece i ja sam uvjeren, da će na zabilježenim fotografijama u budućnosti biti viđene neke od poznatih svjetskih zvijezda. Kao što je Petar rekao, Grad Kutjevo je Grad koji doista pomaže sport iako se zadnjih nekoliko godina dosta susrećemo i s kritikama za isto, ali je ovaj broj djece i ova današnja manifestacija su zasigurno pokazatelj da su ta sredstva i investicije opravdane i da ulaganje u sport i mlade je jedan sasvim ispravan put.” – rekao je gradonačelnik Josip Budimir.

“Dragi prijatelji sporta, ljubitelji nogometa, draga djeco, osobito mi je zadovoljstvo pozdraviti vas ispred županije Požeško-slavonske i prenijeti pozdrave naše županice Antonije Jozić i osobno, u ovom svečanom trenutku u Kutjevu kada svjedočimo velikom broju djece, velikom broju kako je Josip rekao, budućih zvijezda. Imate priliku pokazati svoje znanje i vještine. Draga djeco želim vam puno uspjeha i njegujte vrijednosti sporta” – rekao je zamjenik županice Ferdinand Troha.
U turniru je iz publike uživao i načelnik Općine Čaglin Dalibor Bardač.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *