[FOTO] Zdenka Martinović – strastveni sakupljač starih predmeta

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Danas smo posjetili dom gospođe Zdenke Martinović, u kojemu skriva se prava riznica starih predmeta, svaki s posebnom pričom i sentimentalnom vrijednosti. Gospođa Zdenka, koja je naslijedila ljubav prema starim stvarima kao i predmete od svoje majke i tete, postala je strastveni sakupljač starih predmeta. Njezina kolekcija obuhvaća raznolikosti, no njezin poseban interes su stari ćupovi, koji čuvaju uspomene poput dragocenih blaga – prenosi Kutjevački.hr.

Svaki ćup, svaki komad zemljanog posuđa, svakoj je upotrijebljenoj žličici dodijeljena posebna pažnja. Gospođa Zdenka voli istaknuti kako su joj svi predmeti podjednako dragi, jer svaki od njih nosi posebnu uspomenu. Njezina kolekcija nije samo skup starih stvari, već živa zbirka priča koje prenose vrijednost iz prošlih vremena.

Kolekcija gospođe Zdenka je vrijedna zato što predmeti datiraju preko 100 godina, a većina njih ručno je izrađena, što osigurava izuzetnu kvalitetu. No, za nju su najvažniji ne novčani aspekti, već emocionalna i povijesna važnost koju svaki predmet predstavlja. Za nju su predmeti čuvari prošlih vremena i načina života.

U razgovoru s gospođom, otkrila nam je da nikada ne bi prodala svoje predmete, jer oni su neprocjenjivi. Svaki predmet donosi uspomene na prošle dane, drage osobe i posebne trenutke. Uspomene nemaju cijenu, a Zdenka zna koliko je važno sačuvati te dragocjene veze s prošlošću.

Njezina kolekcija starih predmeta nije samo za privatni užitak. Gospođa je često pozivana na razne događaje, sajmove i izložbe kako bi njezini predmeti uveličali te manifestacije.

Unatoč već bogatoj kolekciji, gospođa Zdenka nema planove za prestanak skupljanja. S osmijehom na licu, kaže da će nastaviti s istom strašću i oduševljenjem. Kako kaže, svaki novi predmet koji se pridruži kolekciji dodaje još jedno poglavlje njezine obiteljske povijesti.

Pozivajući ljude da ne bacaju stare predmete od zemljanog posuđa, gospođa Zdenka ističe kako će ih rado prihvatiti i sačuvati. Svaki predmet koji pronađe put do njezinog doma bit će cijenjen i pažljivo očuvan, jer svaka stvar skriva priču koja zaslužuje biti sačuvana za buduće generacije.

Gospođi Zdenki iskreno zahvaljujemo na prekrasnom gostoprimstvu i prilici da vidimo njezinu izvanrednu kolekciju starih predmeta.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)