[FOTO] Zlatna kuna: Dobitnici Oroz pharm, Poljoprivreda Lipik i Agronom

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Županijska gospodarska komora Požega dodijelila je priznanja Zlatna kuna najuspješnijim trgovačkim društvima u Požeško-slavonskoj županiji protekle godine. Priznanja se dodjeljuju za uspješnost u poslovanju i doprinos hrvatskom gospodarstvu, a ovogodišnji dobitnici su Oroz pharm d.o.o. iz Pleternice u kategoriji malih, Poljoprivreda Lipik d.d. iz Lipika u kategoriji srednjih i Agronom d.o.o. iz Požege u kategoriji velikih trgovačkih društava – prenosi Požeško-slavonska županija.

Prigodom dodjele nagrada predsjednik Županijske komore Požega Goran Šutalo, upoznao je sa zabilježenom slikom gospodarstva na području Požeško-slavonske županije u 2022. godini koja je nastavila napredovati pozitivnim trendom rasta. Predsjednik Šutalo je iznio analizu podataka o poslovanju 1069 trgovačkog društva koji su predali financijska izvješća za poslovanje u 2022. godini.

Prema analizi, poduzetnici u županiji ostvarili su ukupne prihode u iznosu od 826 milijuna eura što predstavlja rast od 13% u odnosu na prethodnu godinu. Također, nastavljen je trend rada s dobiti te je dobit iznosila 34 milijuna eura. Prosječna mjesečna neto plaća zaposlenih u trgovačkim društvima je također rasla te je u 2022. godini iznosila 782 eura.

– Dodjela nagrada najuspješnijima u gospodarstvu ima poseban značaj jer znamo s kakvim se sve problemima nosite i koliko je teško u današnje vrijeme brze izmjene tehnologija i novih ulaganja koja iziskuju te nedostatak radne snage biti uspješan, a koliko je tek teško biti najuspješniji. U ime svih građana Požege čestitam svima koji su dobili ovo izuzetno vrijedno priznanje, a čestitke i svima onima koji nisu nagrađeni na vrijednom trudu i radu. Kao grad se trudimo u onom djelu u kojemu možemo i koji je naša zadaća osigurati uvjete koji su vama i vašim zaposlenicima potrebni kao što su vrtići i škole i nadamo se uskoro doći do točke u kojoj to neće biti izazov  –  rekao je požeški gradonačelnik Željko Glavić.

Tvrtke sa sjedištem u Požeško-slavonskoj županiji i u 2022. godini nastavile su s pozitivnim petogodišnjim trendom rasta izvoza roba i usluga te je u istom razdoblju on udvostručen. Također, važno je za istaknuti kako je ukupan broj svih zaposlenih u županiji prešao 20 tisuća dok je broj nezaposlenih pao na oko 10%.

– Hvala vam svima koji svojom poduzetničkom vizijom, strategijom, odvažnošću i hrabrošću u izazovnim vremenima kreirate nove proizvode i usluge, otvarate nova radna mjesta i naravno najzaslužniji ste za gospodarska kretanja cijele naše županije. Biti poduzetnik jednako je teško danas kao što je to bilo i prije pet i trideset godina, a da se ne vraćamo u druga vremena koja smo napustili. Čestitam dobitnicima ove vrijedne nagrade, a posebice ponavljačima jer kada želiš ostvariti uspjeh moraš trčati najbrže što možeš, kada želiš biti prvi moraš trčati još brže, a ako želiš ostati na prvom mjestu to moraš udvostručiti. Hvala i vama predsjedniče županijske komore na svim koracima okupljanjima koje činite među poduzetnicima. Ja kao županica i cijela županijska uprava vam stojimo na raspolaganju za sve potrebe koje budete imali – rekla je Antonija Jozić, županica Požeško-slavonske županije.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *