[FOTO] Županica Jozić primila najuspješnije i nagrađene odgojno-obrazovne djelatnike

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Županica Antonija Jozić u Velikoj vijećnici Županije održala je prijem za nagrađene odgojno obrazovne djelatnike te im čestitavši na ovom lijepom priznanju uručila prigodan poklon – prenosi Požeško-slavonska županija.

“Većina vas i prošle godine prisustvovala je prijemu što potvrđuje da vaši rezultati koji su prepoznati prošle godine i onih prijašnjih godina nisu slučajni nego da ste zapravo s jednakim žarom, entuzijazmom i ljubavlju prema svom pozivu nastavili i dalje prenositi znanja na našu budućnost, na naše mlade, kako bi oni jednoga dana bili uistinu ljudi koji će voditi i graditi ovu zajednicu. Od srca vam zahvaljujem na svemu što činite, na ljubavi koju pružate našoj djeci, na vašem trudu, radu i angažmanu, u ne tako lakim okolnostima.“ – istaknula je županica Jozić.

„Nakon situacije s pandemijom, koja je bila izazovna kako za učenike tako i za vas nastavnike, ponovno se prilagođavamo na ono staro kako je nekada bilo i vjerujem da je u toj prilagodbi isto tako bilo puno izazova. Činjenica je da su razni izazovi pred svima nama, a vi danas ne bi bili ovdje da izazove koji su pred vama niste uspješno rješavali, i još jednom uistinu, od srca, zahvala za sve. Budite i dalje tako ustrajni, entuzijastični i obavljajte i dalje svoj poziv na najbolji mogući način.” – naglasila je županica.

Najuspješniji odgojno-obrazovni radnici s područja Požeško-slavonske županije u školskoj godini 2021./2022., a koji su dobili nagradu Ministarstva znanosti i obrazovanja za kontinuirano unapređivanje odgojno-obrazovnog sustava su Dubravka Namjesnik – OŠ braće Radića Pakrac, Martina Budimir – Ekonomska škola Požega, Lidija Gerstman – Ekonomska škola Požega, Jasminka Hajpek – OŠ Antuna Kanižlića Požega, Ivana Rakonić Leskovar – OŠ Dragutina Lermana, Brestovac, Marina Mirković – Tehnička škola Požega, Jelena Kovačević – Ekonomska škola Požega, Marijana Levar – Obrtnička škola Požega, Marijana Škvorc – OŠ fra Kaje Adžića Pleternica, Lejla Skalnik – OŠ braće Radića, Pakrac, Zvjezdana Farkaš – Ekonomska škola Požega, Ksenija Krizmanić Horvat – Ekonomska škola Požega, Jadranka Kaučić – Obrtnička škola Požega, Marija Šag Sadilek – Ekonomska škola Požega, Sanja Grbeš – OŠ fra Kaje Adžića Pleternica, Marijana Andrišek – OŠ Mladost Jakšić, Josip Blagojević – Katolička osnovna škola Požega, Lidija Pecko – OŠ Dobriše Cesarića Požega.

Profesorica Ekonomske škole Požega Martina Budimir obratila se u ime svih nagrađenih te posebno zahvalila županici na prijemu. “Sve ovo što radimo rezultat je velike suradnje i škola i Županije te predivnih učenica i učenika koje imamo kao i ostalih nastavnika i ravnatelja škola koji nas u našim nastojanjima podržavaju. U našoj županiji ima jako puno kvalitetnih prosvjetnih djelatnica i djelatnika i ovaj broj dobitnika, iako smo mala županija, mogao bi biti i veći.” – istaknula je profesorica Budimir.

Ovom prigodom obratila se i Marijana Andrišek, umirovljena djelatnica OŠ Mladost iz Jakšića. „Ovakve nagrade Ministarstvo dodjeljuje posljednje četiri godine, a ja sam svake godine do sada bila među nagrađenima. Ovogodišnja nagrada dodijeljena mi je za prošlu školsku godinu, a za nagradu smo trebali postići ne mali broj bodova. Morate puno raditi u izvannastavnim aktivnostima. Ja sam osobno radila na projektu „Škola na trećem“ koji je provodilo Ministarstvo znanosti i obrazovanja u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje, objavljivala sam digitalne sadržaje na platformi Ministarstva i ostalim izdavačkim kućama te sam s kolegicom iz Nove Gradiške napisala i izdala priručnik za učitelje o kurikularnom poučavanju.“ – istaknula je učiteljica Andrišek.

„Naše zanimanje zasigurno je poziv i mislim da na kraju, u svojoj zadnjoj 44 godini, dobiti nagradu dovoljno je svjedočanstvo da je to – poziv, jer ako je to zaista tako onda se taj posao voli i živi. Jako mi puno znači ovo priznanje Ministarstva, kao i od strane Županije. Sretna sam što je naša županica prepoznala vrijednost obrazovanja, jer posljednje dvije godine organizira ovakav prijem. Mladim učiteljima preporučila bih da se pomire s time da taj posao koji učitelj radi država ne može platiti te da to rade s najvećom ljubavlju što mogu, jer drugoga puta nema, inače neće biti dobri učitelji.“ – rekla je Marijana Andrišek.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *