[FOTO] Županica Jozić sa suradnicima obišla radove na Poljoprivredno-prehrambenoj školi

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Danas je županica Požeško-slavonske županije Antonija Jozić zajedno s pročelnicom Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport mr.sc. Sunčicom Bajić, ravnateljicom Regionalne razvojne agencija Požeško-slavonske županije mr.sc. Senkom Horvat, ravnateljicom Poljoprivredno prehrambene škole Požega Marijom Mršo Rajić te predstavnicima izvođača radova i nadzora obišla radove na adaptaciji i dogradnji zgrade Poljoprivredno-prehrambene škole Požega.

“Mi smo danas obišli gradilište Regionalnog centra kompetentnosti Panonika ovdje u Požegi, tik uz našu Poljoprivredno-prehrambenu školu koja je nositelj ovoga projekta. Radovi idu dobrom dinamikom i za sad smo u onom zadovoljavajućem tempu kako treba biti. Kroz ovaj projekt djelomično obnavljamo našu staru zgradu ratarnice na 1500 kvadrata i dograđuje se s dodatnih 1500 kvadrata nova zgrada u kojoj će se smjestiti multimedijalna dvorana, praktikumi koji su potrebni za izvođenje nastave u Poljoprivredno-prehrambenoj školi. U budućnosti i novi programi i novi kurikulumi koji se ostvaraju kroz jedan drugi europski projekt. Ovo bi uistinu trebao biti regionalni centar kompetencija za poljoprivredu. Kao regionalni centar bi se trebali izdići iz samog srednjoškolskog obrazovanja i pružiti i dodatne usluge i obrazovati i odrasle.” – zaključila je županica Jozić.

“U staroj zgradi će se nalaziti učionice, tajništvo, računovodstvo, zbornica. Nalazit će se i jedan pedološki laboratorij koji ne ide u novu zgradu, a iz podruma izmještamo laboratorij za analitiku i kemijski laboratorij. U podrumu nam ostaje vinski podrum gdje sad stiže oprema. Nastava će se uglavnom i dalje odvijati u ovom starom dijelu.
Trenutno je u izradi oko 30-ak novih kurikuluma koji će do kraja godine biti gotovi, završeni iz to iz projekata” – rekla je ravnateljica Mršo Rajić.


Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)