[FOTOGALERIJA] Cesarići obilježili “Dan ružičastih majica”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


“U Kanadi je dječak postao žrtvom vršnjačkoga nasilja zato što je obukao ružičastu majicu kao znak podrške majci koja je tada bila teško bolesna. Kao znak protesta na ovaj slučaj nasilja, dječakovi prijatelji obukli su ružičaste majice i pokrenuli lavinu događaja koji su rezultirali obilježavanjem Dana ružičastih majica diljem svijeta, a sve s ciljem suzbijanja vršnjačkoga nasilja svake vrste.
Dan ružičastih majica, poznatiji kao Pink Shirt Day, kako pada na dan kada su učenici na praznicima, odlučili smo obilježiti ranije nizom aktivnosti. Započeli smo s radionicom koju je održala socijalna pedagoginja Vlatka Medunić u 6.b razrednom odjelu o vrstama nasilja i posljedicama takvog ponašanja.
Učenici produženog boravka s školskom knjižničarkom Mirnom Kovačević pogledali su animirani film” Izvrnuto Obrnuto” fantastičnu priču o emocijama (Sreća, Strah, Tuga, Ljutnja i Gadljivost). Film obrađuje jedan od najvećih problema s kojim se svako dijete susreće prilikom odrastanja, a to su različite emocije koje prate emocionalni razvoj. Emocije često znaju zbuniti, donijeti određeni nemir i poljuljati rast i razvoj samopouzdanja. Potaknuti filmom zapisivali su svoje osjećaje na ružičaste majice od kolaž papira” – objavili su na stranicama Osnovne škole Dobriša Cesarić.
Tekst i foto: Mirna Jozić Kovačević

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *