[FOTO] Grad Kutjevo, PU požeško-slavonska i OŠ Zdenka Turkovića obilježili Dan ružičastih majica

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Danas su u Osnovnoj školi Zdenka Turkovića u Kutjevu, a u suradnji PU požeško-slavonske, Grada Kutjeva i OŠ Zdenka Turkovića održana dva projekta „Budi navijač, ne razbijač“ i „Zajedno protiv govora mržnje“.
Projekti su provedeni na današnji dan povodom Dana ružičastih majica, Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad vršnjacima.
Događanjima su prisustvovali gradonačelnik Grada Kutjeva Josip Budimir, ravnatelj Osnovne škole Zdenka Turkovića Milorad Bandalo, policijski službenik za prevenciju dr.sc. Goran Matijević, zapovjednik Interventne policije Alojzije Romić, glasnogovornica PU požeško-slavonske Nikolina Janković.

“Danas smo zajednički s našim partnerima Gradom Kutjevom i OŠ Zdenka Turkovića iz Kutjeva proveli preventivne aktivnosti “Zajedno protiv govora mržnje” i “Budi navijač, ne razbijač!” Time smo obilježili Dan ružičastih majica, koji se s ciljem prevencije vršnjačkog nasilja obilježava u veljači.
Društvenom igrom čovječe ne ljuti se, koja je glavni događaj ovih sadržaja i kojom je bilo obuhvaćeno više razreda i djece škole u Kutjevu i današnjim završnim turnirom, nastojali smo djeci ukazati da uz društvene mreže i internet koji su izvor znanja ali često i rizika, svoje slobodno vrijeme mogu provoditi i uz društvene igre i druženje s vršnjacima i roditeljima koje ne donosi opasnosti. Time smo ujedno i obilježili Dan sigurnijeg interneta koji se također obilježava u veljači. Matijević je također zahvalio Gradu Kutjevu i gradonačelniku gosp. Josipu Budimir, te ravnatelju škole gosp. Bandalo Milorad i svim nastavnicima i učenicima koji su sudjelovali u aktivnostima, te istaknuo da je i ovom aktivnosti dokazano da je Grad Kutjevo s partnerima, zajednica koja brine o sigurnosti, a posebice djece” – rekao je policijski službenik za prevenciju Goran Matijević.

Osim zabavnih igara u kojima su djeca uživala, održano je i nekoliko glazbenih točaka, učenica i učenika škole, a na kraju je i Interventna jedinica policije održala pokaznu vježbu koja je oduševila djecu.
Glasnogovornica Janković, istaknula je da je raspisan natječaj za zanimanje Policajac, dok je gradonačelnik Budimir zahvalio policiji i školi na ovoj hvalevrijednoj akciji.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *