[FOTOGALERIJA] Od kad se na “Glavici” vozi u kontroliranim uvjetima, smanjio se broj nesreća

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Kao i svakog vikenda, Automotodrom Glavica u Požegi, pa tako i jučer odisala ljubiteljima brzine i zvukovima motocikala. Tražilo se mjesto više, kako kod gledatelja ovog adrenalinskog sporta, tako i kod vozača jurilica.
Pravi i stvarni razlog tome leži u činjenici da je pokretač ovakve inicijative prije nekoliko godina upravo Moto klub “Sokol” iz Požege. Ovom aktivnošću cilj je vozače maknuti s prometnica na stazu u kojoj se vožnja provodi u kontroliranim uvjetima, od sudaca pa do saniteta.

Ovom hvalevrijednom aktivnošću, zasigurno se smanjio i broj povrijeđenih i smrtno stradalih motociklista u prometu što govori i sljedeći podatak koji su nam dostavili na naš upit iz PU požeško-slavonske: “Nastavno na Vaš upit obavještavamo Vas da smo tijekom 2020. zabilježili ukupno 19 prometnih nesreća u kojima su sudjelovali motocikli i mopedi u kojima su dvije osobe smrtno stradale, deset je teško i  šest  lakše ozlijeđeno, dok smo u 2021. godini zabilježili ukupno 23 prometne nesreće u kojima su sudjelovali motocikli i mopedi, jedna je osoba smrtno stradala, sedam je teško ozlijeđeno i 11 lakše.”

Za komentar smo priupitali i Krešimira Pavelića, predsjednika Moto kluba “Sokol” i predsjednika Nadzornog odbora Hrvatskog motociklističkog saveza koji nam je ukratko rekao da je ova akcija pokrenuta primarno zbog sigurnosti motociklista u prometu te da su njihova vrata svakog vikenda otvorena svim ljubiteljima adrenalinske vožnje, bili motociklisti ili gledatelji.

“Glavni cilj ove inicijative je preventiva i podizanje razine sigurnosti motociklista u prometu” – dodao je Pavelić.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *