[FOTOGALERIJA] Kutjevo d.d. predstavilo jedinstveni “Trezor 1232”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Vinarija Kutjevo d.d. svoje početke vuče iz 1232. godine, a današnji događaj mogu zasigurno upisati u povijest vinarije. Naime, danas je u dijelu “novog” podrumu vinarije Kutjevo d.d., kako ga oni nazivaju otvoren jedinstveni i prestižni prostor za čuvanje vina pod nazivom Trezor 1232, u kojemu će biti deponirane i njegovane 1232 butelje.
U ime domaćina, svim prisutnima obratili su se član Uprave Vinarije Kutjeva d.d. Dino Galić, direktor Marketinga Vinarije Kutjeva d.d. Karlo Sajfert i Glavni enolog vinarije Kutjevo d.d. Ivan Marinclin.
Na samom početku član Uprave Dino Galić zahvalio je gradonačelniku Grada Kutjeva Josipu Budimiru na dolasku.

„Od idućeg ponedjeljka bit će moguće predbilježbe pozicija do popunjavanja. Najveći broj pozicija po osobi ili kompaniji je šest, jer želimo da što više ljudi ima priliku deponirati svoja vina. Sva vina imaju točnu godinu do kad idu u trezorski zapis, na čemu smo radili sa stručnim žirijem na čelu sa Sašom Špirancem, te Reneom Bakalovićem, Ivom Kozarčaninom i Darkom Lugarićem, kako bi odredili koje godine će te etikete doseći svoj puni potencijal.
Zakupci će dobiti membership token s kojim će bilo kada moći odraditi redovne degustacije. Kutjevo d.d. ima šest vinogradarskih pozicija, od čega su četiri premium. Ako se netko odluči staviti De Gotho graševinu pod trezorski zapis, dobit će grožđe isključivo dio s pozicije Vetovo.
Kada dođe vrijeme, primjerice 2027. godina do kada će ta graševina odležavati, vlasnika će kontaktirati osoblje Kutjeva d.d. s pitanjem žele li osobno doći uživati u vinu u Kutjevo ili da im se vino pošalje u posebnoj arhivskoj premium kutiji bilo gdje u svijetu. Nakon oslobađanja trezorske pozicije, dotadašnji vlasnik ima pravo prvokupa, ili se pozicija stavlja na tržište – rekao je Galić.

Nakon službenog predstavljanja Trezora 1232, dogodila se rijetka prilika te su predstavnike medija pustili u “strogo čuvani” dio vinarije, točnije u prostor gdje se nalaze arhivska vina i to njih 65 000 komada. Najstarije datira iz 1942. godine.
Nakon obilaska arhivskih vina, domaćini su pripremili i degustacije najkvalitetnijih vina Vinarije Kutjevo d.d.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *