[FOTOGALERIJA] Napunjene butelje festivalskog vina

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Jučer je u podrumu Vinarije Kutjevo d.d. održano tradicionalno punjenje festivalskih butelja vrhunskog vina, što znači samo jedno, stižu nam Zlatne žice Slavonije. Kao i svake godine, najvjerniji sponzor požeškog festivala je vodeća hrvatska vinarija, vinarija Kutjevo d.d.

„Ovo naše partnerstvo mogu nazvati prijateljstvom. Velika nam je ambicija i želja ponuditi gostima i prijateljima festivala najbolje što naš podrum može pružiti, pa je tako i ove godine. Naš podrum će uskoro proslaviti 800 godina, kao i vinarija, i uvijek se trudimo raditi na turističkoj i enogastronomskoj prezentaciji. Ono što mogu najaviti je da ćemo u narednim godinama opremiti vrhunski restoran, najbolji u cijeloj Slavoniji.“ – najavio je član uprave Kutjeva d.d. Dino Galić.

„Požega više od pola stoljeća čuva, razvija i promovira tamburašku glazbu u Hrvatskoj i izvan nje. U tome od početka imamo vjernog prijatelja – Kutjevački podrum, koji pomaže i prati ovaj festival. Kutjevo sljubljuje vino i tamburašku glazbu i tako to troje već preko pola stoljeća. Uživajmo zajedno u ovogodišnjem požeškom festivalu, ugostimo prijatelje i goste na način da to zapamte, da im ostane u sjećanju i da nam dođu opet. Ne dopustimo da se ovaj festival srozava, jer je to jedna od poveznica s tradicijom, kulturom i poviješću.“, zaključio je gradonačelnik Grada Požege dr.sc. Željko Glavić.

„Svijet graševine je krovni brend Požeško-slavonske županije. U taj brend, osim graševine i onoga što vino znači za razvoj gospodarstva i turizma na području županije, pripada i kulturni identitet gradova i općina, pa samim time i festival Zlatne žice Slavonije, koji je jedna od identitetskih odrednica Požege. Veselim se festivalu i pozivam sve da nam se pridruže.“ – izjavila je požeško-slavonska županica Antonija Jozić.

„Uz pjesmu i tambure najbolje ide vino. Mi planiramo u skoroj budućnosti uvesti i treću večer, koju ćemo posvetiti upravo vinu. Svake godine osjeća se tendencija sve više prijava na festival, a mi želimo stvarati nove vrijednosti.“ – poručio je umjetnički direktor festivala Saša Botički te najavio PROGRAM OVOGODIŠNJEG FESTIVALA.

Nakon uvodnih govora, simbolično su zalijepljene etikete na ovogodišnje zlatne kapljice festivala Zlatne žice Slavonije.

Foto: Ante Krstanović

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)