[FOTOGALERIJA] Norijada 2023. – Veseli maturanti proslavili svoj dan

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Danas je na prostoru nekadašnjeg atletskog stadiona u Požegi, održana tradicionalna Norijada. Norijada je tradicionalno okupljanje maturanata povodom završetka trogodišnjeg (uglavnom strukovne škole za zanat), četverogodišnjeg (gimnazije i strukovne škole) ili petogodišnjeg (medicinske škole) srednjoškolskog obrazovanja. Najčešće se sastoji od povorke gradom i zajedničkog okupljanja na gradskim trgovima i parkovima uz glazbu i ples.

Naše mlade sugrađanke i sugrađani ali i žitelji Požeško-slavonske županije, završili su jedno poglavlje u svome životu, i okreću se novome. Neki od njih će nastaviti školovanje, dok će drugi odmah krenuti tražiti svoje prvo zaposlenje.

Norijadu je organizirao Savjet mladih Požeško-slavonske, Savjet koji je nedavno, drugu godinu za redom jednoj učenici ili učeniku poklonio besplatni vozački ispit. Savjet mladih Požeško-slavonske županije je tijelo koje u konačnici radi puno dobrih i kvalitetnih stvari i događanja za mlade ljude, studente i učenike, dok neki drugi Savjeti rade isključivo samopromociju podržavajući organizacije događanja nekih udruga ili nekih tijela, ne radeći ništa konkretno niti spomena vrijedno.
Prisutnim maturanticama i maturantima obratila se predsjednica Savjeta mladih Požeško-slavonske županije Lara Mandić.
Najbolju majicu ove godine, prema izboru žirija, imali su maturanti Tehničke škole Požega, točnije 4.e razred.
Za glazbu je bio zadužen DJ JASHA, a za logistiku je ispred Savjeta mladih Požeško-slavonske županije brinuo Matias Buće.

Bilo je suza, bilo je smijeha, bilo je grljenja, ljubljenja i pjevanja. Tako se može opisati Norijada 2023. koja je prošla bez ikakvih incidenata te ovom prilikom pohvaljujemo maturante što su posljednji dan obilježili u veselju i nadamo se da će taj dan pamtiti cijeli život.
Maturantima želimo puno sreće i uspjeha u daljnjim životnim koracima, a u nastavku donosimo veliku fotogaleriju veselih maturanata 2023. godine!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *