[FOTOGALERIJA] Održan Dan otvorenih vrata policije

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Danas je u Požegi na prostoru sportskih terena Tehničke škole, održana manifestacija „Dan otvorenih vrata policije“ na kojoj su građani, a posebice srednjoškolci iz prve ruke mogli saznati kako postati policajac.

Policijski službenici Policijske postaje Požega su prezentirali opremu (uređaj za snimanje brzine, uređaje za mjerenje koncentracije alkohola, uređaj za utvrđivanje prisutnosti droge u organizmu, vozilo za očevide, presretač i motocikl). Nadalje, policijski službenici Ureda načelnika su prezentirali nacionalne programe koje provode, dok su policijski službenici kriminalističke policije prezentirali testere za droge te uzorke raznih vrsta droga, kao i opremu kriminalističke tehnike. Policijski službenici protueksplozijske zaštite prezentirali svoju opremu i rad. Interventna jedinica policije je prezentirala opremu i naoružanje koje koriste te demonstrirala borilačke vještine, primjenu palice, oružja i taktike postupanja te primjenu policijskih ovlasti.

Prisutni su imali mogućnost pogledati i osobno pokušati proći poligon za provjere tjelesne i motoričke sposobnosti budućih policajki i policajaca što je određeni dio posjetitelja i probao.
Rad policije predstavila je i Maya, policijski pas koji je licenciran za praćenje ljudskog traga.

Po prvi put su na Danu otvorenih vrata policije sudjelovali i pravosudni policajci te je demo tim službenika pravosudne policije predstavio svoj rad i postupanja pravosudnih policajaca u incidentnim situacijama.

Na Danu otvorenih vrata policije također su sudjelovali Javna vatrogasna postrojba grada Požege, Ravnateljstvo civilne zaštite – Služba civilne zaštite Požega, Hrvatska gorska služba spašavanja i Organizacija civilnog društva Delfin Pakrac.

Podsjećamo na objavljeni natječaj za upis 350 polaznika/polaznica u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka na stranici Ministarstva unutarnjih poslova.

Ujedno, objavljen je natječaj za upis 250 učenika/učenica u III. razred srednje Policijske škole „Josip Jović“ na stranici Ministarstva unutarnjih poslova.

Cilj ove manifestacije je potaknuti učenike drugih razreda te završnih razreda srednjih škola kao i druge sugrađane da se uključe u program školovanja Policijske akademije te postanu perspektivni policajci i policajke.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)