[FOTOGALERIJA] Održan je 48. Festival tamburaških pjesama Zlatni glas Zlatne doline

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Ovogodišnji 48. Festival tamburaških pjesama “Zlatni glas Zlatne doline“, koji je međunasrodnog karaktera, pod pokroviteljstvom Požeško-slavonske županije, organizirala je Općina Kaptol, Turistička zajednica Zlatni Papuk, Kaptolački tamburaški orkestar i KUD “Ivo Čakalić”.

Više od 500 gledatelja u športskoj dvorani Osnovne škole Vilima Korajca u Kaptolu, prigodnim riječima pozdravili su domaćin načelnik Općine Kaptol Mile Pavičić i županica Požeško-slavonske županije Antonija Jozić.

Premijerno su izvedene 24 nove pjesme, a veći dio pratio je Festivalski orkestar sastavljen od profesora Glazbene škole Požega kojeg je vodio Antun Adžić. Uz izvođače iz naše zemlje gostovali su solistica, tamburaški sastav i orkestar iz Austrije i Srbije.

Posebna plaketa za dugogodišnje sudjelovanje na festivalu i očuvanje tamburaške glazbe uručena je Stjepanu Japariću.

Prvu nagradu po glasovima posjetitelja dobio je Ivan Petravić za pjesmu Škrlet, drugi je Požežanin Luka Samardžić sa skladbom Ostavljam tebe autora Dalibora Zavođe i Krešimira Pastorčića, a treću Dragan Kapčević iz Tekića izvodeći pjesmu Knjiga života.

Pobjednika festivala Zlatni glas Zlatne doline 2023. odredio je stručni žiri, pa je nagradu dobio Tamburaški orkestar Hrvoja Harkanovca iz Osijeka s pjesmom “Zbogom” autora Luke Senčića, Karla Lukačevića, te Hrvoja i Darija Harkanovca, drugoplasirani je Vinkovčanin Josip Paulić s pjesmom “Pao mrak” autora teksta i glazbe Bobana Dževerdanovića. Ova dva izvođača nastupit će početkom rujna na Zlatnim žicama Slavonije u Požegi. Treći se plasirao Tamburaški sastav Biseri iz Subotice s pjesmom “Ne gledaj na ure na glazbu” Josipa Franciškovića i tekst Zagrepčanke Đurđa Habel, te aranžman Ante Crnkovića.

Objavljen je festivalski album čijom prodajom po popularnoj cijeni su prikupljana sredstva za rad Caritasa kaptolačke župe. Prigodnim riječima priredbu je zatvorio predsjednik Općinskog vijeća Kaptola Dario Lončarević zahvalivši se županiji na pokroviteljstvu i sponzorima na potpori, te pozvao autore i izvođače da se prijave za Zlatni glas Zlatne doline 2024.

Festival su izravno prenosile Cro tv iz Frankfurta, te TV Zapad iz Zaprešića i Etnoportal, a voditelji su bili Monika Bjelobrk i Mario Jurković.
Dok su se prebrojavali glasovi publike, svi prisutni uživali su u koncertu Viktorije Kuliš Đenke i njezinim bezvremenskim hitovima.

Trodnevna priredba “Tambura za dušu” završavila je večeras Smotrom folklora “Šokačko se kolo vije”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *