[FOTOGALERIJA] Održan stručni skup „Inovativni pristup održivom razvoju lokalne zajednice“

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Danas je na Fakultetu turizma i ruralnog razvoja, a u organizaciji Požeško-slavonske županije, Regionalnog koordinatora razvoja Požeško-slavonske županije, Fakulteta turizma i ruralnog razvoja u Požegi te Savjeta mladih Požeško-slavonske županije, a u prigodi Dana županije održan stručni skup pod nazivom „Inovativni pristup održivom razvoju lokalne zajednice“.

Uz domaćine skupa, županicu Antoniju Jozić, dekana Fakulteta turizma i ruralnog razvoja prof.dr.sc. Borislava Miličevića, ravnateljicu Regionalnog koordinatora razvoja Požeško-slavonske županije mr.sc. Senku Horvat, predsjednicu Savjeta mladih Požeško-slavonske županije Laru Mandić, te izlagače i paneliste, ovom zanimljivom i važnom događaju prisustvovali su i članica Europskog revizorskog suda mr.sc. Ivana Maletić, ravnatelj Uprave pri Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova EU Davor Huška, te gradonačelnik Grada Požege dr. sc. Željko Glavić zajedno s gradonačelnicom Grada Pleternica Marijom Šarić, te predstavnici Općina Kaptol, Jakšić i Brestovac, načelnici Mile Pavičić, Ivica Kovačević i Zdravko Mandić.

Cilj stručnoga skupa bio je predstaviti potencijale i projekte s područja županije koji će imati i imaju pozitivan utjecaj na njezin gospodarski razvoj, turističku ponudu i kvalitetu života svih žitelja, a poduzetnici s područja županije imali su priliku svima prisutnima predstaviti svoje uspješno realizirane projekte te na koji se način kroz njihov trud i rad mijenjaju gospodarske vizure naše županije.

“Ove godine slavimo 30 godina od uspostave lokalne regionalne samouprave kakvu danas poznajemo, a također obilježavamo i 10 godina članstva u Europskoj uniji. U proteklom periodu puno puta sam isticala ogroman i vrijedan posao koji su radili naši gradonačelnici i načelnici. Naše općine, gradovi i Županija uspješno su koristili europske fondove koji su im bili na raspolaganju. Razvijali smo komunalnu infrastrukturu, gradili kapitalne objekte, vrtiće, poduzetničke zone, inkubatore i tehnološke centre, te smo vjerovali da je taj pristup trasiranje puta da naša županija ponovo postane zlatna.“ – rekla je županica Jozić te istaknula kako je sve što je rađeno bilo s ciljem stvaranja uvjeta za život naših žitelja, za život primjeren 21. stoljeću, kao i stvaranja uvjeta za snažan gospodarski razvoj.

„Rezultate ne postižu samo gradovi i općine, rezultate postiže i javni i privatni sektor, znani i neznani sugrađani, a neki od njih danas su ovdje s nama te će sa svima nama podijeliti svoju viziju razvoja naše županije, svatko iz svog kuta gledanja. Svima njima puno je toga zajedničkog – imaju viziju, upornost i hrabrost te vide priliku baš u našoj Požeško-slavonskoj županiji, a ovaj današnji stručni skup posvećen je upravo njima – ljudima s vizijom koji mijenjaju stvari oko sebe.” – naglasila je županica Antonija Jozić.

Članica Europskog revizorskog suda Ivana Maletić održala je uvodno izlaganje na temu financiranja iz EU fondova i njihovu važnost za razvoj lokalne zajednice kroz pregled izvješća Europskog revizorskog suda te istaknula kako je Požeško-slavonska županija od samih početaka bila jedna od vrlo uspješnih pri korištenju pretpristupnih programa pomoći, a također i preko fondova EU u perspektivi 2014./2020.

Sudionicima skupa i svim gostima dobrodošlicu su poželjeli i gradonačelnik Grada Požege dr.sc. Željko Glavić te dekan Fakulteta turizma i ruralnog razvoja prof.dr.sc. Borislav Miličević, a svoja izlaganja održali su i dr.sc. Marijana Lukačević: Arheologija Kaptola – turistički potencijal međunarodnog značaja, Dejan Iličić: Centar umjetne inteligencije Lipik, te Tihana Šutalo: Projekt Shhhuma.

Na panel raspravi sudjelovali su Ana Blažević iz tvrtke Veličko d.o.o., Davor Huška ravnatelj Uprave za financijske i informacijsko-telekomunikacijske sustave Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Thomas Heinz Pandžić iz požeške tvrtke Alles d.o.o., Iva Pranjić iz tvrtke Craft spirits d.o.o., te Marko Šostar s Fakulteta turizma i ruralnog razvoja u Požegi.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)