[FOTOGALERIJA] Održan stručni skup „Inovativni pristup održivom razvoju lokalne zajednice“

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Danas je na Fakultetu turizma i ruralnog razvoja, a u organizaciji Požeško-slavonske županije, Regionalnog koordinatora razvoja Požeško-slavonske županije, Fakulteta turizma i ruralnog razvoja u Požegi te Savjeta mladih Požeško-slavonske županije, a u prigodi Dana županije održan stručni skup pod nazivom „Inovativni pristup održivom razvoju lokalne zajednice“.

Uz domaćine skupa, županicu Antoniju Jozić, dekana Fakulteta turizma i ruralnog razvoja prof.dr.sc. Borislava Miličevića, ravnateljicu Regionalnog koordinatora razvoja Požeško-slavonske županije mr.sc. Senku Horvat, predsjednicu Savjeta mladih Požeško-slavonske županije Laru Mandić, te izlagače i paneliste, ovom zanimljivom i važnom događaju prisustvovali su i članica Europskog revizorskog suda mr.sc. Ivana Maletić, ravnatelj Uprave pri Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova EU Davor Huška, te gradonačelnik Grada Požege dr. sc. Željko Glavić zajedno s gradonačelnicom Grada Pleternica Marijom Šarić, te predstavnici Općina Kaptol, Jakšić i Brestovac, načelnici Mile Pavičić, Ivica Kovačević i Zdravko Mandić.

Cilj stručnoga skupa bio je predstaviti potencijale i projekte s područja županije koji će imati i imaju pozitivan utjecaj na njezin gospodarski razvoj, turističku ponudu i kvalitetu života svih žitelja, a poduzetnici s područja županije imali su priliku svima prisutnima predstaviti svoje uspješno realizirane projekte te na koji se način kroz njihov trud i rad mijenjaju gospodarske vizure naše županije.

“Ove godine slavimo 30 godina od uspostave lokalne regionalne samouprave kakvu danas poznajemo, a također obilježavamo i 10 godina članstva u Europskoj uniji. U proteklom periodu puno puta sam isticala ogroman i vrijedan posao koji su radili naši gradonačelnici i načelnici. Naše općine, gradovi i Županija uspješno su koristili europske fondove koji su im bili na raspolaganju. Razvijali smo komunalnu infrastrukturu, gradili kapitalne objekte, vrtiće, poduzetničke zone, inkubatore i tehnološke centre, te smo vjerovali da je taj pristup trasiranje puta da naša županija ponovo postane zlatna.“ – rekla je županica Jozić te istaknula kako je sve što je rađeno bilo s ciljem stvaranja uvjeta za život naših žitelja, za život primjeren 21. stoljeću, kao i stvaranja uvjeta za snažan gospodarski razvoj.

„Rezultate ne postižu samo gradovi i općine, rezultate postiže i javni i privatni sektor, znani i neznani sugrađani, a neki od njih danas su ovdje s nama te će sa svima nama podijeliti svoju viziju razvoja naše županije, svatko iz svog kuta gledanja. Svima njima puno je toga zajedničkog – imaju viziju, upornost i hrabrost te vide priliku baš u našoj Požeško-slavonskoj županiji, a ovaj današnji stručni skup posvećen je upravo njima – ljudima s vizijom koji mijenjaju stvari oko sebe.” – naglasila je županica Antonija Jozić.

Članica Europskog revizorskog suda Ivana Maletić održala je uvodno izlaganje na temu financiranja iz EU fondova i njihovu važnost za razvoj lokalne zajednice kroz pregled izvješća Europskog revizorskog suda te istaknula kako je Požeško-slavonska županija od samih početaka bila jedna od vrlo uspješnih pri korištenju pretpristupnih programa pomoći, a također i preko fondova EU u perspektivi 2014./2020.

Sudionicima skupa i svim gostima dobrodošlicu su poželjeli i gradonačelnik Grada Požege dr.sc. Željko Glavić te dekan Fakulteta turizma i ruralnog razvoja prof.dr.sc. Borislav Miličević, a svoja izlaganja održali su i dr.sc. Marijana Lukačević: Arheologija Kaptola – turistički potencijal međunarodnog značaja, Dejan Iličić: Centar umjetne inteligencije Lipik, te Tihana Šutalo: Projekt Shhhuma.

Na panel raspravi sudjelovali su Ana Blažević iz tvrtke Veličko d.o.o., Davor Huška ravnatelj Uprave za financijske i informacijsko-telekomunikacijske sustave Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Thomas Heinz Pandžić iz požeške tvrtke Alles d.o.o., Iva Pranjić iz tvrtke Craft spirits d.o.o., te Marko Šostar s Fakulteta turizma i ruralnog razvoja u Požegi.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *