[FOTOGALERIJA] Održana 32. Međunarodna smotra folklora “Čuvajmo običaje zavičaja”

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Trodnevna manifestacija „Čuvajmo običaje zavičaja“ u Velikoj održana je po 32. kao Međunarodna smotra folklora, sve je krenulo sa svečanom povorkom svih sudionika Smotre. Po drugi puta povorka je krenula sa novog veličkog Trga hrvatskih branitelja. Prije samog početka smotre folklora, svim prisutnima predstavile su se Veličke mažoretkinje.

Sve je uvodno pozdravio predsjednik Kulturno umjetničkog društva “Ivan Goran Kovačić” iz Velik Bernard Gruić, zahvalivši se svima koji su pomogli u organizaciji, predsjednica Općinskog vijeća Općine Velika Anamarija Sikirić ispred općine Velika. Smotru je otvorio zamjenik županice Požeško-slavonske županije Ferdinand Troha

Prvi su nastupili domaćini iz KUD-a Ivan Goran Kovačić Velika, a od gostiju tu su bili već tradicionalni KUD Šijaci Biškupci, KUD Klokotić iz Rumunjske, Češka beseda Kaptol, KUU Miljevci iz Miljevaca kod Drniša, KUD Jasen iz Šaptinovaca, KUD Tomislav iz Sibinja, Hrvatska izvorna grupa Budimpešta, HKUD „Dubrave“ Aladinići iz Bosne i Hercegovine, Radničko kulturno umjetničko društvo Rudar iz Raše, KUD “Orljava” Pleternica i za kraj Hrvatsko kulturno prosvjetno društvo Matija Gubec Tavankut iz Srbije.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)