[FOTOGALERIJA] Održana preventivna akcija ʺSigurnost na bazenu 2022.ʺ

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Danas je na Gradskim bazenima u Požegi s početkom u 10:00 sati svečano otvorena Škola plivanja. Obuka će se provoditi puna četiri tjedna odnosno svakim radnim danom, od ponedjeljka do petka.
U svakom terminu polaznici su podijeljeni u 8 skupina. Svaka skupina polaznika ima obuku 60 minuta dnevno, ukupno 20 sati u 20 radnih dana.
Obuku u Školi plivanja provodi 8 profesora kineziologije: Alen Ivanović, Albinko Bagarić, Vjeko Lojber, Zoran Čokrlić, Anton Čokrlić, Željko Bunčić, Vlasta Krizmanić i Josip Križanović.

Škola plivanja se provodi u sklopu projekta “Hrvatska pliva 2022” iz kojeg je organizator Požeški športski savez dobio 95.714,02 kuna od Ministarstva turizma i sporta. Zbog toga je ove godine obuka potpuno besplatna za sve polaznike.
Ovogodišnju školu plivanja, ispred Grada Požege, otvorila je pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Maja Petrović.
Nakon svečanog otvaranja upriličena je preventivna akciju “Sigurnost na bazenu 2022.” te su tom prilikom prikazane dvije simulirane vježbe zaštite i spašavanja. Današnje aktivnosti imale su za cilj prikazati koje opasnosti prijete na bazenima, kako se od njih zaštiti, odnosno, kako u slučaju nesreće umanjiti njihove posljedice.

Također, policijski službenici PU požeško-slavonske aktivno su sudjelovali u simuliranim vježbama spašavanja iz bazena i vozila te promovirali kroz preventivne materijale i sadržaje tekuće kampanje: od prevencije krađa na bazenima, sprječavanja spolnog iskorištavanja djece na plažama, zaštite djece od dehidracije u vozilima, a ponovno su prezentirali kampanju postani policajac/ policajka i još jednom pozvali sve mlade da se jave na natječaj za prijam u policiju, priopćili sui su u zajedničkoj izjavi Goran Matijević, policijski službenik PU požeško-slavonske za prevenciju, i zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Požega Dalibor Hrunka.

Današnju aktivnost zajednički su odradili: Požeški športski savez (Škola plivanja), Ronilački klub Požega, Javna vatrogasna postrojba Grada Požege, Ravnateljstvo civilne zaštite, Područni ured civilne zaštite Osijek, Služba civilne zaštite Požega, Zavod za hitnu medicinu Požeško–slavonske županije, Ministarstvo unutarnjih poslova i Hrvatska gorska služba spašavanja.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *