[FOTO] Održano je 30. Vinkovo u Velikoj

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Večeras je po 30. put u Velikoj održano Vinkovo i to “Vinkovo 2023.
Ova tradicija duga je preko 30 godina i uvijek se održava na sam dan Vinkova, zaštitnika vinara, vinogradara i podrumara. Nakon održane svete mise u crkvi sv. Augustina koja je započela u 17 sati, nastavak Vinkova prebacio se u Aquapark SHHHUMA gdje se uz veliku vincelovsku vatru okupio veći broj mještana, ali i prijatelja i dragih gostiju iz ostatka Požeško-slavonske županije, ali i iz čitave Hrvatske.
Na ovogodišnjem Vinkovu sudjelovalo je petnaestak vinara s područja Općine Velika čija su se vina mogla kušati kupnjom čaše Vinkovo u Velikoj 2023. po cijeni od 4 eura, a za hranu se pobrinulo također petnaestak udruga s područja Općine Velika te se kod njih mogao kušati čobanac, fiš paprikaš, kobasice, hot-dogovi, grah, lepinje na štandovima udruga, također gosti iz Raše pripremili su lignje na žaru, a bon za prehranu mogao se kupiti po cijeni od 2 eura.
Od 18 sati započeo je blagoslov vina koji je predvodio župnik Dražen Akmačić a uz njega su se prisutnima obratili i predsjednik KUD-a „Ivan Goran Kovačić“ Bernard Gruić te direktor Turističke zajednice Zlatni Papuk Tomislav Galić.
Na događanju su prisustvovali i zamjenik županice Požeško-slavonske županije Ferdinand Troha, načelnik Općine Velika Robert Hofman, v.d. predstojnik Zavoda za socijalni rad, Županijska služba Požeško-slavonske županije i voditelj Područnog ureda Požega Vjekoslav Potočanac, vlasnik Aquaparka SHHHUMA Goran Šutalo i drugi.
Za dobru atmosferu pobrinuli su se Tamburaškim sastav Zlatna dolina i vokalno-instrumentalnim sastav Posegana.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *