[FOTOGALERIJA] Otvorena izložba likovnih radova “Fokus” Antonije Maričević

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Večeras je s početkom u 19 sati na Galeriji svjetlosti Gradske knjižnice Požega  u okviru Izložbenog programa te uz podršku Ministarstva kulture i medija otvorena izložba likovnih radova akademske slikarice iz Zagreba Antonije Maričević. Na otvorenju izložbe sudjelovala je i ravnateljica Gradske knjižnice Požega Aleksandra Šutalo i slikarica Snježana Delić Mekić.
Za potpuni događaj i atmosferu pobrinula se Klapa sveti Lovro iz Požege.

Antonija Maričević rođena je 1995. godine u Zagrebu. Godine 2019. diplomirala je slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu u klasi prof. Matka Vekića. Iste godine odlazi na Erasmus+ stručnu praksu u Mestnu galeriju u Ljubljani gdje pet mjeseci radi kao kustos pripravnik. Dobitnica je nekoliko stipendija i dvije Rektorove nagrade za veliki timski znanstveni i umjetnički rad. Sudjelovala je na nekoliko humanitarnih umjetničkih projekata u Centru za rehabilitaciju Zagreb. Izlagala je na nekoliko samostalnih izložbi od kojih se ističu Fokus u Galeriji Zvonimir (2021.) te virtualna izložba Kučice na stranicama Muzeja Mimara (2021.-2022.).
Neke od skupnih izložbi na kojima je izlagala su Deset u 10 dana u Muzeju Mimara (2018.), Retrospektivom kroz slavensku kulturu u Galeriji Ulupuh (2018.), One su tu u Galeriji likovnih umjetnosti “Slavko Kopač” (2020.).
Od 2020. stalni je članka HDLU-a.

Riječi umjetnice:
“Ponavljajući simbol kruga i kružnice na slikama željela sam stvoriti elemente koji će odvlačiti pažnju gledatelja od većih i na prvih pogled bitnijih elemenata, odnosno, na prvo gledanje, od glavne točke fokusa. Kao i s korištenjem pijeska, na taj sam način pokušala privući gledatelja bliže formatu i prisiliti ga da proživi trenutke u kojima nije fokusiran na cjelinu nego mu oko bježi s jedne strane slike na drugu, jednog elementa na drugi.”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *