[FOTO] Požega će nikad ljepše okićena ući u adventsko razdoblje!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Prije svega tri dana, Požežankama i Požežanima smo fotogalerijom ukazali na okićenost središnjeg gradskog trga u članku: “BOŽIĆ DOLAZI Okićen je Trg Svetog Trojstva“. Većina čitatelja bila je zadovoljna viđenim, dok su pojedinci ukazivali da je grad i dalje monoton i jednoličan, odnosno da je uvijek isti. Kako kažu, da knjigu ne treba suditi po koricama, tako ne treba prerano donositi zaključke o adventskom ukrašavanju grada Požege.

Danas su božićne jelke zasjale na Trgu Svetog Trojstva u Požegi, nadomak Kužnog pila, i kako bi rekli u televizijskim reklamama namijenjenim prodaji raznog asortimana, pričekajte, jer to nije sve.
U Parku “Pod gradom”, pored Požeške katedrale pa sve do adventskih kućica, gradskog klizališta i pozornice na kojoj će se održavati koncerti i raznorazni prigodni program za djecu i odrasle, postavljeno je više od 80 božićnih jelki i na tisuće lampica koje pružaju neponovljiv božićni ugođaj, koji, mora se priznati u Požegi godinama nije bio.
Napokon su zamijenjene gotovo sve “Ronkove lampice” koje su više od 15 godina bile aktualne, a zbog čega su se pojedinci čudili zašto se Požega zaobilazi u širokom luku u novogodišnjem periodu. Dotrajale lampice i ukrasi i loš adventski program, bili su odličan recept da svi gradovi i općine oko nas budu zanimljiviji sugrađanima, od same Požege.

Tandem dr.sc. Željko Glavić i Mirna Šimunović Svoboda, odnosno gradonačelnik Grada Požege i direktorica Turističke zajednice Grada Požege, mora se priznati rade jako dobar posao, ali naravno da prostora za napredak i poboljšanje uvijek ima. Požega bi trebala pokušati kroz sponzore pronaći sredstva kako bi se u adventskom periodu angažiralo puno zvučnija imena s hrvatske ili inozemne estrade, kao što se radi u našem okružju.
Ne bi bilo na odmet za neke određene događaje gdje se očekuje velik broj ljudi, pripremiti barem omanji šator, kako se, kao primjerice na Martinju, Požežanke i Požežani te brojni gosti Požege i Požeštine ne bi razbježali, nego bi pod šatorom bez obzira na padaline uživali u čašici razgovora ili nekom ukusnom jelu pripremljenom u nekoj od adventskih kućica.

Otvorenje Adventa u Požegi, biti će ove subote, 2. prosinca 2023. godine s početkom u 19:30 sati na nekadašnjem atletskom stadionu. Osim otvorenja Adventa, biti će otvoreno i gradsko klizalište, koje će ove godine sugrađani moći koristiti po simboličnoj cijeni od 1 euro za pola sata.
Ukrašavanje još nije gotovo, ali će do samog otvorenja Adventa u Požegi biti. Fotogaleriju donosimo u nastavu.


Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)