[FOTOGALERIJA] Rekreativni izlet na Mališćak za sve članove HPD Gojzerica Požega

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Jučer su članovi HPD Gojzerica Požega održali rekreativni izlet na Mališćak, u režiji predsjednika društva Višeslava Turkovića. Prvo su se okupili u Požegi ispred sjedišta društva odakle su automobilima otišli do šumarskog proširenja ispod Mališćaka te su prošetali do vidikovca na vrhu gdje su mogli uživati u prekrasnim vidicima, a za kraj su zajedno otišli do istoimenog skloništa na druženje.
Prekrasan sunčan jesenski dan, samo za poželjeti, pojačao im je cjelokupan doživljaj. Na izlet se odazvalo 30-tak članova od ukupno 136 koliko danas broji društvo.

Planinarsko društvo uskoro navršava 5 godina postojanja, točnije 22. studenog ove godine, a u prethodnom periodu napravilo je velike stvari. Uz organizaciju bezbroj planinarskih izleta, ekspedicija i manifestacija te osnivanja podružnice u Oriovcu, organizaciju 4 planinarske škole (132 polaznika), školovanja vodiča (ukupno 17 vodiča), školovanje markacista (ukupno 5), rad kroz sekcije društva (8 sekcija), otvaranja Požeške planinarske obilaznice na Požeškoj gori i pokretanja Obiteljskog izleta za Dan grada Požege (uspješna organizacija 5 godina za redom), društvo je izraslo u respektabilnu planinarsku organizaciju koja danas slovi kao najaktivnija u Slavoniji.

Predsjednik se zahvalio svim aktivnim članovima društva; onima koji su se odazvali današnjem izletu kao i onima koji se nisu uspjeli odazvati zbog svojih privatnih obveza, a koji su svojim radom doprinijeli razvoju društva u prethodnom periodu. Kako je on to rekao na vrhu Mališćaka 740 mnv: ”Sve što smo do sada napravili rezultat je zajedničkog rada i sve ovo ne bi bilo moguće bez vas, zato je red da to zajedno i proslavimo.” Nakon toga pozvao ih je na roštilj i cjelodnevno druženje u planinarsko sklonište Mališćak (713 mnv). Druženje je potrajalo do kasnog popodneva, kada su se veseli i puni dojmova vratili svojim kućama.
Uskoro slijedi obilježavanje 5 godina postojanja društva, uz niz planinarskih aktivnosti.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

1 thought on “[FOTOGALERIJA] Rekreativni izlet na Mališćak za sve članove HPD Gojzerica Požega”

  1. Pingback: Rekreativni izlet na Mališćak za sve članove HPD Gojzerica Požega - nedjelja 30.10.2022. g. - Hrvatsko planinarsko društvo Gojzerica

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *