[FOTOGALERIJA] Restoran Shhhuma novi nositelj standarda Okusi tradicije Zlatne Slavonije

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


U sklopu projekta Okusi Hrvatske tradicije u Velikoj je održano predstavljanje restorana Shhhuma kao novog nositelja standarda Okusi tradicije Zlatne Slavonije. Tom prigodom svim nositeljima standarda uručeni su jelovnici, etui za račune, stalci „rezervirano“ i couvert zdjelice koje je TZ Požeško-slavonske županije izradila kroz projekt „Zlatna Slavonija Eno & Gastro“.

„Sretni smo jer smo primljeni u ovaj hvalevrijedan projekt. Unazad nekoliko mjeseci radimo na novoj jelovniku kojeg ćemo predstaviti sredinom listopada, a želja nam je bila spojiti tradicionalno s modernim te vjerujem da smo u tome uspjeli. Poseban naglasak smo stavili i na vinsku kartu na kojoj se nalaze vina lokalnih vinara jer smatramo da je važno podupirati lokalnu zajednicu i domaće proizvođače i OPG-ove te se trudimo time voditi kroz nabavku namirnica za restoran. Pridruživanje projektu osigurava nam edukacije za naše osoblje što nam je jako bitno, ali i mi sami ulažemo u edukaciju našeg osoblja kako bi osigurali kvalitetnu uslugu. Današnje poslovno savjetovanje sa chefom Brankom Ognjenovićem i sommelierom Darkom Lugarićem će nam proširiti vidike i dati nova znanja koja ćemo kasnije moći primijeniti u našem radu. Zahvaljujemo se Turističkoj zajednici PSŽ koja nas je uključila u ovaj projekt”, rekla je Tihana Šutalo ispred restorana Shhhuma.

Osim predstavljanja restorana kao novog nositelja standarda, u restoranu Shhhuma započeo je niz poslovnih savjetovanja za vlasnike i djelatnike ugostiteljskih objekata koji će se odvijati u 6 objekata na području PSŽ, a koje će provoditi chef Branko Ognjenović i sommelier Darko Lugarić.

„Okusi Hrvatske tradicije je projekt nacionalnog karaktera koji se provodi u 11 županija na području Hrvatske. TZ Požeško-slavonske županije od 2015. godine je uključena u projekt te je ove godine napravila samostalni projekt „Zlatna Slavonija Eno & Gastro“ za koji smo ostvarili 662 tisuće kuna. Projekt je usmjeren na edukacije, radionice, poslovna savjetovanja za restorane i njihovo osoblje. Dio radionica već smo realizirali, a veliki dio će se realizirati tijekom listopada. Završetak projekta je planiran za studeni ove godine te projekt planiramo fazno prijaviti i za 2023. godinu. Nastojimo kreirati radionice zajedno s korisnicima koji su svojim sugestijama pomogli pri stvaranju sadržaja. Drago nam je da su korisnici zadovoljni jer projekt je smišljen da podiže kvalitetu, inovira ponudu te u smislu eno-gastronomije izdiže cijelu destinaciju.” rekla je Maja Jakobović direktorica Turističke zajednice PSŽ.

Predstavljanju je bio prisutan i zamjenik županice Ferdinand Troha koji je restoranu Shhhuma čestitao na pristupanju projektu Okusi tradicije Zlatne Slavonije. “Drago mi da je ovdje podno Papuka imamo još jedan objekt koji će obogatiti kraj svojom novom ponudom. Ovaj iskorak Turističke zajednice je vrlo bitan jer njegujemo onu izvornost koja nas, ne samo vraća našim korijenima, nego i čuva sve ono dobro što je nastalo u ovoj našoj lijepoj Slavoniji.”
Tekst i foto: Zlatna Slavonija / Požeški.hr

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *