[FOTO] Svečano uručene stipendije Grada Požege

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


U petak, 29. prosinca, gradonačelnik Grada Požege dr.sc. Željko Glavić svečano je dodijelio stipendije mladim perspektivnim studentima i darovitim učenicima Grada Požege. Svečanost je svojim dolaskom uveličao ministar znanosti i obrazovanja prof.dr.sc. Radovan Fuchs, čime je dodatno naglašena važnost ulaganja u obrazovanje mladih ljudi. Događaju je nazočila i Požeško-slavonska županica Antonija Jozić koja je stipendistima uputila čestitke.

Grad Požega je u Proračunu za 2024. godinu osigurao sredstva u iznosu od 151.000,00 € za 89 stipendija za darovite učenike i studente. Za školsku i akademsku godinu 2023./2024. potpisano je ukupno 35 novih ugovora, od čega 15 s darovitim učenicima, a 20 sa studentima.

“Meni je danas osobita čast i zadovoljstvo nakon jednog lijepog događaja, polaganja kamena temeljca za novi dječji vrtić, ovdje biti i na ovom svečanom uručenju stipendija vama koji ste svojim dosadašnjim postignućima u obrazovanju to i zaslužili. Mi vas ne gledamo kao neki trošak za Grad, od vas očekujemo samo jedno – da budete dobri učenici i da budete dobri studenti, a kad jednom završite svoje obrazovanje, da se vratite u Požegu. Da ovdje gdje ulažemo u bolji život na različite načine, pogotovo od najranijeg djetinjstva i dječjih vrtića, pa sve do fakulteta kojeg ćete, nadam se, uspješno i završiti. Želim vam lijepo i uspješno studiranje, a ova stipendija je samo mala pomoć vašim roditeljima da zajedno s vama do kraja izguraju vaše školovanje.” – rekao je gradonačelnik Grada Požege dr.sc. Željko Glavić.

Ugovore o stipendiranju uručili su ministar Ministarstva znanosti i obrazovanja prof.dr.sc. Radovan Fuchs i gradonačelnik Grada Požege dr.sc. Željko Glavić.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *