[FOTOGALERIJA] Svečanom sjednicom obilježen Dan Grada Pleternice

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Brojnim događajima, a poglavito Svečanom sjednicom Gradskog vijeća Grada Pleternice, u Interpretacijskom centru Terra Panonica, obilježen je Dan Grada Pleternice. Prigodnim riječima svečanu sjednicu otvorio je predsjednik vijeća Anto Barbarić čestitavši svim Pleterničankama i Pleterničanima dan njihovoga grada i blagdan sv. Nikole.
Na Svečanoj sjednici sudjelovali su brojne visoke uzvanice i uzvanici iz raznih sfera društva.

Na početku obraćanja gradonačelnica Marija Šarić rekla je kako se danas predstavljaju sveobuhvatna nastojanja gradskog tima, Gradske uprave, tvrtki i ustanova za korakom više od očekivanog. „Nastojimo napraviti korak više koji će našim sugrađanima osigurati nove vrijednosti, nova radna mjesta, ravnomjeran razvoj svih naselja i povećanu kvalitetu života. Krovni motiv naših nastojanja je zajedništvo. Zajedničkim aktivnostima razbijamo predrasude, rušimo zidove, stvaramo nove vrijednosti. Svjesni smo svoje veličine odnosno toga koliko smo mali, ali koračamo korak po korak, dan po dan, projekt po projekt. Nailazimo na prepreke, izazove i spoticanja, ali to nas jača i daje nam lekcije za pametnije i odlučnije koračanje stazom kojom smo zacrtali ići.” – naglasila je gradonačelnica.

„Uređujemo mjesta za stvaranje uspomena i prostore za sigurno odrastanje naše djece, gradimo im mjesta za druženja te opremamo terene za stvaranje zajedničkih rezultata. Unatoč nadogradnji vrtića, otvaranju novih skupina i dalje svako dijete nema očekivano mjesto u vrtiću, no i za to se borimo. Povratak nekoliko mladih obitelji s djecom iz inozemstva u proteklih godinu dana, daje nam vjetar u leđa i dodatni motiv koji nas potiče da stvaramo i radimo. Naravno da nismo zaboravili niti naše starije. Projekt “Zaželi” dobio je svoj nastavak, a putujući boravak, odnosno prijevoz naših starijih iz udaljenih ruralnih naselja, nastavili smo dalje vlastitim snagama.“ – rekla je gradonačelnica istaknuvši kako unatoč izazovnim vremenima, energetskoj krizi i rastu cijena, poduzetnici i poljoprivrednici pleterničkog kraja i dalje bilježe pozitivne rezultate.

„Ono što uistinu mogu čestitati su vaši izvrsni rezultati, odlično odigrane utakmice i najvažnije – Fairplay. U filmu koji smo danas vidjeli posebno su mi ostali upečatljivi osmjesi ljudi, a to je zapravo nagrada za sve ono što činite i za što vjerujem da ćete činiti i u budućnosti. Naravno, prisjećajući se svih onih zbog kojih smo danas ovdje, to su djeca, ali i svih onih koji su prije nas koračali ovim stazama, počevši od prvih vremena kada se počela spominjati Pleternica. U ovom ozračju optimizma i zajedništva svim stanovnicima Pleternice čestitam njihov Dan i blagdan svetog Nikole, zaštitnika grada i župe.“ – rekla je županica Jozić uputivši čestitke svim ovogodišnjim dobitnicima nagrade Grada Pleternice.

Na kraju svečane sjednice uručena su priznanja zaslužnim pojedincima i tvrtkama, a ovoga puta dobili su ih tvrtka Agronom d.o.o. Požega, učenici Glazbene škole Požega područnog odjeljenja Pleternica – David Kresovljak za osvojeno prvo mjesto na Međunarodnom natjecanju Daruvar Accordion Award i Petar Miličević za osvojeno drugo mjesto na Međunarodnom natjecanju tamburaša u Požegi, kao i DVD Frkljevci-Kadanovci koji ove godine slavi 100 godina postojanja te Dječji vrtić Tratinčica Pleternica.
Ispred nagrađenih, s prigodnim riječima obratila se ravnateljica Dječjeg vrtića Tratinčica Pleternica Nikolina Hačka.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *