[FOTOGALERIJA] Tisuće posjetitelja uživalo u koncertu Harisa Džinovića na Festivalu graševine u Kutjevu

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Na Trgu graševine u Kutjevu, održana su jučer u poslijepodnevnim satima brojna natjecanja u sklopu manifestacije Festival graševine. U 17 sati započeo je vinski maraton koji je uključivao obilazak šest vinarija na području grada Kutjeva. Na vinskom maratonu sudjelovalo je dvadesetak natjecatelja koji su uz brzinu morali pokazati izdržljivost u pijenju vina. Na cilj su došli u nekoliko grupa, vidno veseli, raspoloženi i oduševljeni. Pobjednik vinskog maratona je Filip Nemec iz Kutjeva s 2,46 promila. Dok je vinski maraton bio u tijeku, na trgu se održavala dječja utrka traktora gdje je sudjelovalo 15-ak mališana u dvije kategorije, mala i velika. Najbrži su bili Matej Štajduhar u velikoj kategoriji i Matej Vulinović u maloj kategoriji.

U 18:30 sati započela je dugo iščekivana Vinska alka koja se po prvi puta organizirala u Kutjevu, a vrlo vjerojatno i na području čitave Republike Hrvatske. Natjecatelji su jednom rukom upravljali bicikl koji je zamjena za konja u tradicionalnim alkama, dok su u drugoj ruci držali koplje s kojim su pokušavali pogoditi alku koja je bila u obliku vinske čaše. Svi natjecatelji na startu svake od tri vožnje morali su popiti čašu vina. Od deset natjecatelja nakon tri kruga izjednačeni su bili Vlado Previšić i Hrvoje Capan, koji su nastavili pripetavanje. Na kraju je uspješniji bio Hrvoje Capan iz Zagreba, koji je ujedno odnio i titulu prvog pobjednika Vinske alke.

Naposljetku dana, održao se i glazbeni program koji je bio odličan, a za to su se pobrinuli grupa Paori kao uvod za veliki koncert Harisa Džinovića koji je započeo u 22:00 sata, a tisuće posjetitelja uživali su u hitovima poput Poznat ćeš me i po mraku, Pariške kapije, Muštuluk, Dajte vina hoću lom, Kako mi nedostaješ, Nevolja moja i brojnim drugim pjesmama.
Ako je suditi po registarskim oznakama automobila parkiranih po čitavom gradu Kutjevu, posjetitelji su na ovu već poznatu manifestaciju došli iz raznih dijelova Hrvatske, a najviše iz Vinkovaca, Zagreba, Slavonskog Broda, Osijeka i Nove Gradiške.

Cjelodnevni program prošao je pod budnim okom gradonačelnika Grada Kutjeva Josipa Budimira koji je svoj rođendan proslavio radno, ali isplatilo se, Kutjevo je ponovno pokazalo da mnogima može biti ogledni primjer kako organizirati nešto kvalitetno i kako u konačnici napraviti ono što je najbitnije, a to je privući posjetitelje koji će se odlično provesti i doći i sljedeće godine. U nastavku donosimo fotogaleriju.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)