[FOTOGALERIJA] U Kuzmici položen kamen temeljac za izgradnju Dječjeg vrtića

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Danas je u Kuzmici, a u prigodi Dana Grada Pleternice položen kamen temeljac za izgradnju Dječjeg Vrtića,
Kamen temeljac svečano su položili državni tajnik Ministarstva poljoprivrede Tugomir Majdak, županica Požeško-slavonske županije Antonija Jozić i gradonačelnica Grada Pleternice Marija Šarić.
Nositelj projekta je Grad Pleternica, a projekt je vrijedan preko 9 milijuna kuna te će omogućiti stvaranje nove infrastrukture za predškolski odgoj i obrazovanje na području grada uz 4 nove odgojno-obrazovne skupine na površini od 600 četvornih metara.
Projekt izgradnje Dječjeg vrtića u Kuzmici odobren je bespovratnim sredstvima Europske unije u okviru Mjere 7.4.1. Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020..

“Došlo je vrijeme kada smo nakon izgradnje i nadogradnje vrtića došli do točke da je sve postalo premalo. Nije toliko porastao broj djece nego je porasla razina kvalitete usluga u svim našim naseljima koju moramo pružiti našim mještanima.“ – istaknula je gradonačelnica Marija Šarić naglasivši kako se upravo iz tog razloga nalazimo u Kuzmici kako bi poručili da je ravnomjeran razvoj svih naselja izuzetno bitan.
„Kroz razne projekte pokušavamo umrežiti sva naselja, svaki kutak našeg grada nam je izuzetno bitan. Ono što radimo danas – Područni odjel našeg Dječjeg vrtića u Pleternici, korak je više od onoga dosadašnjeg. Nakon 260 djece i 47 zaposlenih u Pleternici, danas spremni ulazimo u novi projekt koji će osigurati dodatnih 80 mjesta za naše mališane. Svaki naš roditelj zaslužio je da njegovo dijete ima mjesto u vrtiću i upravo s tim ciljem krenuli smo u realizaciju ovog projekta.“ – rekla je gradonačelnica Šarić.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *