[FOTOGALERIJA] “Zeleno-plavo” i Grgurevo 2023.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Nakon mimohoda, povijesne postrojbe iz Hrvatske i inozemstva održale su smotru i predaju prijavka gradonačelniku Grada Požege dr.sc. Željku Glaviću, a potom su se uputili na Trg Svetog Trojstva, gdje je i službeno mogla započeti manifestacija Zeleno-plavo. Organizatori ove tradicionalne manifestacije su Obrtnička komora Požeško-slavonske županije, Udruženje obrtnika Požege, Turistička zajednica Grada Požege i Grad Požega, a održava se pod pokroviteljstvom Hrvatske obrtničke komore, Požeško-slavonske županije i Grada Požege.

Na samom početku, svim okupljenima obratili su se predsjednik Obrtničke komore Požeško-slavonske županije Zlatko Špiranec, predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dalibor Kratohvil, zamjenik županice Požeško-slavonske županije Ferdinand Troha i domaćin, gradonačelnik Grada Požege dr.sc. Željko Glavić koji je ovu tradicionalnu manifestaciju otvorio.

“Okupili smo se danas ovdje u malo težim vremenskim okolnostima obilježiti Dan grada Požege, dan koji se veže uz bitku na Sokolovcu, uz dan kada su Požežani predvođeni fra Lukom Ibrišimovićem istjerali Osmanlije iz ovih krajeva. Već od kraja 17. stoljeća do dan danas, taj dan se obilježava, a Požega mu je posebnu važnost dala i time što ga je uzela kao svoj Dan grada.
Zahvaljujući obrtnicima i Obrtničkoj komori Požeško-slavonske županije, zahvaljujući Obrtničkoj komori Hrvatske, ovdje imamo sadržaj koji spajaju Panonsku i Jadransku Hrvatsku i ovdje je danas zaista zanimljivo. Zahvaljujem i svim povijesnim postrojbama iz Hrvatske i inozemstva što su svojih mimohodom uveličali ovaj naš dan. Hvala svima, uživajte i dao Bog da se vidimo i dogodine.” – rekao je gradonačelnik Glavić.

Nakon što je manifestacija započela, brojne sugrađanke i sugrađani, svoja su osjetila prepustili ukusnoj hrani koju su pripremili obrtnici iz čak 32 grada. Za glazbeni dio, pobrinula se Klapa Cambi, nakon njih Slavonske Lole i kao šećer na kraju tamburaški sastav Žute Dunje.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *