[FOTOGALERIJA] “Zeleno-plavo” i Grgurevo 2024.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Nakon mimohoda, povijesne postrojbe iz Hrvatske i inozemstva održale su smotru i predaju prijavka gradonačelniku Grada Požege dr.sc. Željku Glaviću, a potom su se uputili na Trg Svetog Trojstva, gdje je i službeno mogla započeti manifestacija Zeleno-plavo. Organizatori ove tradicionalne manifestacije su Udruženje obrtnika Požege, Turistička zajednica Grada Požege i Grad Požega, a održava se pod pokroviteljstvom Hrvatske obrtničke komore, Požeško-slavonske županije, Grada Požege i Turističke zajednice Grada Požege.

Na samom početku sada već nadaleko poznate manifestacije “Zeleni-plavo” obratili su se predsjednik Udruženja obrtnika Požega i domaćin Željko Pojer, predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dalibor Kratohvil, gradonačelnik Grada Požege dr.sc. Željko Glavić i županica Požeško-slavonske županije Antonija Jozić.

“Ponosno stojim ovdje kao domaćin ovoga skupa na kojemu smo okupljeni s jednim ciljem, a to je cilj promicanja i jačanja obrtništva u našoj predivnoj zemlji. Obrtništvo je srce našeg gospodarstva i stoga je važno da se zajedno angažiramo kako bismo osigurali njegovu kontinuiranu vitalnost. Ovo je prilika da gradimo mostove između obrtnika, poduzetnika, vlade i lokalnih zajednica, kako bismo zajedno radili na rješavanju izazova i iskorištavanju prilika koje su pred nama”, rekao je predsjednik Udruženja obrtnika Požega Željko Pojer.

“Požega se zahvaljujući svima vama, svim gostima, ali i svim Požežankama i Požežanima, dostojno sjeća svoje prošlosti, sjeća se 1688. godine i oslobođenja Požege od Turaka na Grgurevo pod vodstvom fra Luke Ibrišimovića. Ovu tradiciju želimo sačuvati i predati ju vama mladima da ju pronosite i kroz sljedeće godine. Zbog toga vam svima puno hvala što podržavate ovu tradiciju, želim vam da se dobro osjećate u Požegi i dođite nam i iduće godine”, rekao je gradonačelnik Grada Požege dr.sc. Željko Glavić.

U zabavnom i glazbenom dijelu nastupili su Folklorni ansambl Požega i Kulturno-umjetničko društvo Požeška dolina te Slavonski dukati i Tamburaški sastav Šokci. Dio predivne atmosfere možete vidjeti u nastavku.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)