Franjo Lucić ipak mora u zatvor, osuđen je na godinu dana bezuvjetno!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Bivši HDZ-ov saborski zastupnik Franjo Lucić ipak mora u zatvor. Nakon što je 2020. na Županijskom sudu u Osijeku proglašen krivim za pokušaj podmićivanja novinara Drage Hedla, te je osuđen na godinu dana zatvora koji mu je zamijenjen radom za opće dobro, sada je Vrhovni sud RH po žalbi Državnog odvjetništva preinačio presudu – i osudio ga na godinu dana zatvora bezuvjetno – Prenosi Jutarnji list.

“Vijeće Vrhovnog suda Republike Hrvatske u sjednici održanoj 7. lipnja 2022. prihvatilo je žalbu državnog odvjetnika, te je preinačena presuda prvostupanjskog suda u odluci o kazni na način da se optuženi F.L. osuđuje na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine za davanje mita umjesto, rada za opće dobro. Tom odlukom ujedno je i odbijena kao neosnovana žalba optuženika”, priopćio je danas Vrhovni sud.

Vrhovni sud smatra, kako su naveli, da je prvostupanjski sud, nakon što je pravilno utvrdio olakotne okolnosti na strani optuženika (neosuđivanost, roditeljstvo i životnu dob) te okolnosti precijenio, “zanemarujući činjenicu da je optuženik počinio teško koruptivno kazneno djelo prema novinaru, čime je grubo povrijedio odredbu članka 38. Ustava RH kojom je zajamčena sloboda mišljenja i izražavanja misli, koja obuhvaća osobito slobodu tiska i drugih sredstava priopćavanja, slobodu govora i javnog nastupa, iako je kao zastupnik u Hrvatskom saboru bio dužan štititi i promicati prava građana zajamčena Ustavom RH.”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *