Gdje je nestala ploča Grada Požege s Gradskih bazena Požega?

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Dana 10. srpnja 2016. godine, u Požegi su otvoreni novi Gradski bazeni. Bazene su uz gradonačelnika Vedrana Neferovića otvorili i tadašnji zastupnik u EU parlamentu mr.sc. Andrej Plenković, te tadašnji ministar regionalnog razvoja i fondova EU Tomislav Tolušić i saborski zastupnik Franjo Lucić, kao i brojni drugi visoki uzvanici.

Prilikom otvorenja bazena postavljena je i mramorna ploča s prigodnim tekstom: “Godine 1953. u Požegi su napravljeni prvi bazeni, a njihovom temeljnom obnovom i proširenjem 63 godine poslije izgrađeni su novi gradski bazeni Požega, koji su 10. srpnja 2016. godine Svečano otvoreni i predani u nasljeđe generacijama naših sugrađana. Grad Požega”.

Ta ploča je godinama stajala na travnatoj površini kod samog ulaza na Gradske bazene Požega, a sada je više tamo nema. Zašto je nema pokušali smo doznati od glavnog tajnika Požeškog športskog saveza Željka Mitrovića koji nam na pitanje ponovno nije ništa odgovorio.
Kome je smetala ploča koja je ukazivala na jedan povijesni događaj u našem gradu, za sada nije poznato.
Nadamo se da će i nadležni iz Grada Požege postaviti pitanje Požeškom športskom savezu kojemu je 2022. godine na upravljanje predan Gradski bazen Požega, budući da je ploča vlasništvo Grada Požege i svih građanki i građana, a ne Saveza.

Očito da je vrijeme da Grad Požega pronađe adekvatnije rješenje za upravitelja i upravljanje sportskih objekata u Požegi!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)