Gdje je nestao Presoflex, pitaju se Jakšićani

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Prilikom ulaska u Ulicu Vilima Korajca u Jakšiću, prvo što ćete primijeti su prometne oznake radova na cesti.
Osim prometnih znakova kojima je uredno obilježeno gradilište, nismo zatekli niti građevinsku mehanizaciju niti djelatnike koji bi trebali izvoditi naručene i ugovorene radove. Izgradnja kanalizacijske mreže u Ulici Vilima Korajca u Jakšiću, sastavni je dio Aglomeracije Pleternica. Ugovaratelj radova je tvrtka Tekija d.o.o. Radovi na području Općine Jakšić započeli su 2020. godine.

Vrijednost sufinanciranja radova u sklopu Aglomeracije Pleternica po važećem Ugovoru o sufinanciranju Općine Jakšić iznosila je 840.701,35 HRK, a novelacijom Studije izvodljivosti, tj. analize troškova i koristi utvrđeno je da nova vrijednost sufinanciranja iznosi 1.068.833,87 HRK. Radovi su sastavni dio FAZE 3 – izgradnja mreže i obuhvaćaju Općinu Jakšić. Vrijednost radova za FAZU III je 6.856.082,95 HRK.

Planirana izgradnja je 1.650 metara gravitacijskih kanala, 306 metara tlačnih vodova, jedna (1) crpna stanica, jedan (1)  retencijski bazen i dva (2) kišna preljeva.
Dosad je izvedeno 1.500 metara  gravitacijskog kolektora i 280 metara tlačnih vodova, a izvođač radova je tvrtka Presoflex Gradnja d.o.o.

Na području izvođenja radova planirano je priključenje korisnika na sustav odvodnje i pročišćavanja koji do sada nisu bili priključeni. U ovoj godini u sklopu Aglomeracije Pleternica izvode se radovi izgradnje kolektorskog i crpnog voda te crpne stanice u Ulici Vilima Korajca u Jakšiću.

Intenzitet i dinamika izvođenja radova nisu zadovoljavajući – govore nam mještani Jakšića, kao i stanari Ulice Vilima Korajca, ulice koja je zatvorena od početka ožujka 2022. godine.
U navedenoj Ulici Vilima Korajca izgrađena je crpna stanica, no do danas nije opremljena, isto tako  je izgrađeno tek oko 50 metara kolektorskog voda od ukupnih 195 metara.

“Nije mi jasno zašto takva firma poput Presoflexa ima ovakav neozbiljan i sramotan pristup, pa nije to zezancija, mi svakodnevno uništavamo svoje aute jer su skinuli asfalt i više se ne pojavljuje nitko od njih” – tvrdi nam ljutita sugovornica.
Susjed iz iste ulice dodaje: “Može ih biti sramota, prave majmune od nas, uzeli su posao i nije ih briga kako je nama svakodnevno prolaziti takvom ulicom koja je uništena. Bolje da je nisu ni dirali nego što su nam ovo napravili i nestali.”

Tvrtki Presoflex Gradnja d.o.o. smo poslali upit, a čiji ćemo odgovor objaviti ako ga budemo dobili. Nadamo se da će u narednim danima izvođač radova shvatiti da je i to jedan od poslova koji je ugovorio i koji mora odraditi!
U nastavku možete vidjeti i galeriju fotografija ulice u Jakšiću i sami procijeniti je li korektno od izvođača ostaviti u ovakvom stanju:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Nedavne vijesti

Izbor urednika