Generalu Crnjcu i svim braniteljima s područja Požeško-slavonske županije čestitamo njihov Dan!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Početkom ožujka 1991. godine pobunom srpskih terorista i napadom na policijsku postaju u Pakracu započinje rat u Republici Hrvatskoj. Formirane požeške postrojbe brane domovinu od Vukovara do Dubrovnika te u velikom broju polažu živote na oltar domovine.
Nakon četiri dana opsade, točnije 17. rujna 1991. godine oslobođena je vojarna u Požegi i prvi puta u povijesti na jarbolu se zavijorila Hrvatska zastava te su se stekli uvjeti za formiranje slavne 123. brigade hrvatske vojske Požega čije ime danas ponosno nosi naša vojarna.
17. rujna 1991. godine datum je koji ima jedno od najvećih značenja za branitelje s područja Požeško-slavonske županije. 17. rujna 1991. i oslobođenjem kasarne narodnog heroja “Nikole Demonje” značajno se ojačala pozicija naših branitelja koji su se do tad slabašno naoružani, dobro opremili i nastavili osvajati četnička uporišta.
Tako je odlučeno da će taj povijesni datum postati i službeno Dan branitelja Požeško-slavonske županije.

Ovim putem portal Požeški.hr svim čitateljicama i čitateljima, a posebno braniteljicama i braniteljima s područja Požeško-slavonske županije čestita njihov dan, Dan branitelja Požeško-slavonske županije.
Hvala Vam za sve!
Isto tako, još veća zahvala svim onim herojima koji su svoje živote položili na oltar Domovine.
Počivajte u miru Božjem, Hrvatska je danas slobodna zemlja!

Poseban pozdrav cijenjenom i poštovanom umirovljenom generalu Miljenku Crnjcu koji je imao petlju, kada je trebalo!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)