Godišnja skupština Društva multiple skleroze Požeško-slavonske županije

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Redovna godišnja skupština Društva multiple skleroze Požeško-slavonske županije održala se u srijedu 21. prosinca 2022. godine. Skupštini je osim članova i predsjedništva Društva prisustvovala i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Požege Maja Petrović – prenosi Grad Požega.

Društvo djeluje na području Požeško-slavonske županije od 2003. godine te je do sada pomoglo mnogim oboljelima od te teške bolesti. Sjedište Društva je u Ulici Matije Gupca 6 u Požegi te kao takvo djeluje i u Pakracu na adresi Trg hrvatskih velikana 3. Njegovo djelovanje obuhvaća područje cijele Požeško-slavonske županije, a članstvo čine oboljeli od multiple skleroze i srodnih bolesti. Društvo ukupno ima 58 članova.
Društvo zapošljava 15 stručnih zaposlenika koji pružaju usluge oboljelima od multiple skleroze, srodnih bolesti i drugim osobama s invaliditetom, a koji su dionici zajednice. Za potrebe pružanja usluga Društvo posjeduje vlastito vozilo i kompletnu opremu za fizikalnu terapiju.

Ciljevi Društva su:
1) Promicanje ljudskih prava i djelovanje na izjednačavanju mogućnosti osoba oboljelih od multiple skleroze i srodnih bolesti.
2) Promicanje i zaštita ljudskih prava i temeljnih sloboda osoba oboljelih od multiple skleroze kao i ostalih prava osoba oboljelih od multiple skleroze i srodnih bolesti kroz poticanje, razvoj i provođenje javnih politika i javnog zagovaranja.
3) Poticanje i iniciranje preventivnog djelovanja i unapređenja istraživanja, liječenja, rehabilitacije i zaštite osoba oboljelih od multiple skleroze i srodnih bolesti.
4) Stvaranje uvjeta za neovisno življenje i izjednačavanje mogućnosti osoba oboljelih od multiple skleroze i srodnih bolesti, kroz pružanje socijalnih usluga osobne asistencije, psihosocijalne podrške, pravne i savjetodavne podrške, socijalne pomoći i podrške te humanitarne pomoći.
5) Promicanje invaliditeta kao ljudskog prava

Daljnjim aktivnostima u pripremi projektnih prijedloga Društvo želi osigurati održivost i kontinuitet u pružanju usluga s naglaskom na razvoj i inovativnost istih, također se redovito prate javni pozivi i razvija suradnju na lokalnoj, regionalnoj i nacionalnoj razini u cilju pružanja potpore svim ranjivim skupinama društva i zajednice.

Za više informacija posjetite mrežne stranice Društva multiple skleroze Požeško-slavonske županije.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *