Goran Šutalo novi je predsjednik Županijske komore Požega

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Županijska komora Požega održala je 2. sjednicu Gospodarskog vijeća HGK u proširenom sastavu, a na samome početku sjednice, u prostoru velike dvorane ŽK Požega, sve prisutne pozdravio je novi predsjednik ŽK Požega Goran Šutalo, koji je ukratko predstavio planove za budućnost, a jedan od novih prijedloga vezan je uz prezentiranje tvrtki Požeško-slavonske županije učenicima strukovnih zanimanja i široj javnosti – prenosi PSŽ.

„Dolazim iz sektora metaloprerađivačke proizvodnje, a u sastavu „kćeri“ tvrtki koje imam, također se bavimo trgovinom i turizmom. Poznata mi je problematika onoga što je kod nas bitno, a to je da ne želimo uvoziti radnike s drugih tržišta već želimo što više utjecati na bazu koju imamo, da pokušamo animirati i privući naše učenike, da vide što mi posjedujemo i s kakvim novim i suvremenim tehnologijama radimo.”- rekao je predsjednik GV ŽK Požega.

„Uvjeren sam kako ćemo na taj način dobiti pozitivne povratne reakcije, a mlade želimo spojiti i s tvrtkama koje su spremne dati stipendije kako bi došli do konkretnih rezultata na tom planu. Isto tako, namjeravamo u javnost planski plasirati informacije o zbivanjima u našem gospodarstvu, u našim tvrtkama, kroz tiskovne konferencije i slične kontakte, jer dosadašnji rad doista moramo promijeniti. To su mali koraci, ali je realno očekivati rezultate.” – rekao je Goran Šutalo.

Uz predsjednika Šutala i članove Gospodarskog vijeća, sjednici su prisustvovali i Marijan Širac ispred Grada Pakraca, gradonačelnica Pleternice Marija Šarić, gradonačelnik Požege Željko Glavić, te zamjenik županice Požeško-slavonske županije Ferdinand Troha.

„Danas smo vidjeli da su sastav Gospodarskog vijeća, njihova strategija i vizija daljnjeg rada Županijske gospodarske komore, upravo na tragu nastavka onog što smo imali do sada, ali isto tako vidjeli smo i nove ambicije te vam iz toga mogu samo reći kako ćete iz Županije imati svu podršku, bit će nam drago surađivati s vama. Također, drago mi je da u budućnosti želite ne samo promociju zanimanja u vašim tvrtkama već i promociju samih tvrtki, da budući intelektualni kapital naše županije u strukovnom obrazovanju bude u funkciji razvoja našeg zavičaja.” – rekao je Troha čestitavši novom predsjedniku ŽK Požega i zahvalivši dosadašnjem predsjedniku Balenoviću na suradnji.

Prigodnim riječima svima prisutnima obratili su se i dosadašnji predsjednik ŽK Požega Luka Balenović te gradonačelnik Požege Željko Glavić koji je istaknuo kako s posebnim poštovanjem sudjeluje na ovakvim sastancima, jer je oduvijek cijenio ljude koji su bili u gospodarstvu, poduzetništvu, obrtništvu.

„Cijela nadgradnja koju imamo zapravo ovisi upravo o gospodarstvu. Grad Požega i Požeško-slavonska županija imaju sreću da se, uzimajući u obzir širi okvir, ovdje gospodarstvo sačuvalo u prilično dobroj mjeri u odnosu na državni prosjek. Naravno da ste upravo tome vi doprinosili tijekom svih ovih prilično osebujnih i teških godina u kojima vam sigurno nije bilo lako donositi odluke o potezima koje poduzimate i razvoju vaših tvrtki. Želim vam da uspješno vodite gospodarstvo ovoga grada i ove županije.“ – rekao je gradonačelnik Glavić.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *