Gordan Jandroković – jedan od izglednih kandidata za novog predsjednika HDZ-a

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Gordan Jandroković, aktualni predsjednik Sabora, jedan je od izglednih kandidata za novog predsjednika HDZ-a, otkrili u za novi broj Nacionala politički izvori bliski HDZ-u.

Nacional, naime, u novom broju otkriva kako raste broj visokih dužnosnika koji počinju propitivati svoje povjerenje u predsjednika stranke Andreja Plenkovića, pa postaje sve očitije da Plenković gubi povjerenje dijela svojih stranačkih kolega – prenosi nacional.

U tom kontekstu, osim Jandrokovića, kao potencijalni Plenkovićevi nasljednici na čelu stranke spominju se i aktualni ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Oleg Butković i osječko-baranjski župan Ivan Anušić, iako je on u više navrata demantirao bilo kakvu ambiciju da napusti Slavoniju.

O sumnjama unutar HDZ-a o sposobnosti Andreja Plenkovića da vodi stranku i vladu izvor Nacionala je kazao: „Ekipa se već neformalno sastaje i diskutira o tomu kako taj plan provesti u djelo. Zapravo se pripremaju za trenutak kada bi sve moglo otići dođavola. Oni smatraju da Plenković više malo što kontrolira te da su razni procesi potpuno izvan njegova utjecaja.“

S druge strane, drugi izvor blizak vrhu HDZ-a navodi kako u slučaju političkih turbulencija i gubitka povjerenja dijela saborskih zastupnika HDZ-a, Plenković zasad može računati na četiri dodatna glasa saborskih zastupnika koji još nisu podržavali HDZ.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *