Gospođa Marija Japarić punih 50 godina prodaje na požeškoj tržnici

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Gospođa Marija Japarić na požeškoj tržnici prodaje punih 50 godina. Kad je davne 1973. godine počela raditi u tadašnjem Jasinju u sklopu tržnice, imala je nepunih 30 godina. Od 1993. godine na vlastitom štandu prodaje isključivo domaće proizvode.

-Nekad je tržnica bila puna, nije se moglo proći, a sad možete trčati kroz nju. Nije u to vrijeme bilo trgovačkih centara i dobro smo prodavali, sad je to ipak slabije. Moramo puno toga imati u ponudi da bi se nešto zaradilo – kaže nam.

Dodaje da joj je tržnica bila izvor prihoda kako bi prehranila obitelj te da nije imala priliku ni pomišljati o odustajanju.

-Morala sam raditi. Djeca su bila mala i morala sam zaraditi. Radila sam na tržnici i čuvala njih, sad ja radim s njima, pomognem im koliko mogu – prepričava. U šali dodaje da je tijekom ovih 50 godina imala na tržnici puno direktora, a prisjetila se i mnogih prijatelja i kolega.

-Nema više nikoga od njih. Umrli su. Sad su došli mladi. Ni ja ne dolazim svakodnevno, ali veći dio godine sam tu. Završili su poslovi u polju pa sad češće dolazim prodavati. Tu mi je najlakše – dodaje na kraju Marija, vitalna osamdesetogodišnjakinja kojoj su danas njezine kolege s tržnice od srca zapljeskali i čestitali nakon što ju je Domagoj Lovrić, direktor Komunalca Požega d.o.o. iznenadio cvijećem i prigodnim poklonom za svih 50 godina na požeškoj tržnici.

Blagdansko vrijeme bila je prigoda za tradicionalno darivanje zakupaca kojih je trenutačno u prostoru tržnice 23, a tu su i dva marketa te ribarnica i kafić.

-Tržnica je u vlasništvu grada Požege, ali pod upravljanjem Komunalca. Pred tržnicom su novi, veliki izazovi koji će se provoditi kroz ITU mehanizme (integrirana teritorijalna ulaganja). Konstantno smo u komunikaciji s Gradom što i kako napraviti prije svega oko izmještanja tržnice na privremenu lokaciju kako bi se zakupcima omogućio rad bez prekida tijekom rušenja postojeće i izgradnje nove tržnice – rekao je direktor Lovrić.

Idejna rješenja postoje i riječ je o velikom projektu Grada Požege, dok je Komunalac samo potpora u donošenju najboljih rješenja kako za zakupce tako i za kupce.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)