Gospodo, di su pare?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Jedno od najgorih vremenskih nepogoda koje je zahvatilo i pogodilo grad Požegu, bilo je ono 25. lipnja 2021. godine kada je velika većina žitelja Požeško-slavonske županije koja se u trenutku tuče zatekla u Požegi, dobila trajnu uspomenu na taj datum, budući da je snažna tuča uništavala sve pred sobom, od krovova kuća, fasada do osobnih automobila. O silini nevremena govori dovoljno i to da se vozila u Požegi i dan danas mogu vidjeti uništena i udubljena o leda.

Kako je Studentski dom dr. Franjo Tuđman u Požegi jedna od novijih građevina u Požegi, a kako se i danas može vidjeti, pretrpjela je određena oštećenja, odlučili smo provjeriti je li zgrada u vlasništvu Fakulteta turizma i ruralnog razvoja osigurana kod neke osiguravajuće kuće od vremenskih nepogoda i ako je, jesu li za oštećenja isplaćena kakva, odnosno kolika sredstva.

Tako doznajemo da je osiguravajuća kuća kojoj su predstavnici Fakulteta i Studentskog centra dali povjerenje Croatia osiguranje d.d.
Navedena osiguravajuća kuća je po procjeni 12.10.2021. godine isplatila za osiguranje imovine iznos od 324.158,79 kuna.

Već 31.10.2021. za sanaciju solarnog sustava tvrtki RM d.o.o. iz Požege plaćen je iznos od 223.868,75 kuna (navode da je u cijenu uključen i PDV).

Dakle jasno je da je od isplaćenih sredstava ostalo nepotrošeno 100.290,04 kuna. Dakle preko 100 tisuća kuna je do dana slanja našeg upita ostalo neiskorišteno.
S Fakulteta turizma i ruralnog razvoja na naše pitanje tvrde sljedeće: “Dodatno pojašnjavamo da će se pored izvršene sanacije solarnog sustava, nakon što se okončaju sanacijski radovi na krovištu Studentskog doma, sanirati i preostala šteta na domu (fasada i dr.).

Dakle gotovo dvije godine prema objašnjenju Fakulteta turizma i ruralnog razvoja, oni nisu u stanju, a da ne kažemo sposobni sanirati štetu novcem kojeg su dobili iz osiguravajuće kuće.

Za period od dvije godine se Studentski dom mogao ponovno izgraditi, a ne sanirati. Ta priča na žalost ne drži baš vodu, a što je po srijedi, zašto radovi toliko dugo nisu odrađeni, zašto osiguravajuća kuća nije tražila dokaz o utrošenim sredstvima koja su isplatili i je li novac još uvijek na računu, prepuštamo nekim drugim tijelima da provjere i procjene.
Kaže stara narodna izreka: “Gdje ima dima, ima i vatre”.
U nastavku dostavljamo i dokaze, da ne bi netko ne daj Bože rekao da pišemo nešto što nije istina!
Za kraj bi postavili pitanje, Gospodo di su pare?
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *