Gostovanje izložbe “Slatki život, 100 godina tvornice Zvečevo” u Sisku

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


U četvrtak 21. travnja u Holandskoj kući u Sisku otvorena je izložba Gradskog muzeja Požega “Slatki život, 100 godina tvornice Zvečevo”. Ova je izložba predstavljena požeškoj javnosti u kolovozu 2021., a prikazuje presjek povijesti i djelatnosti tvornice Zvečevo od 1921. kada je osnovana pod imenom “Stock Cognac Medicinal” do današnjih dana. Na izložbi se mogu vidjeti mnogi predmeti poput starih ambalaža, boca, etiketa čokolada i albuma s proizvodima, osobnih predmeta radnika, sportskih dresova, prodajnih kataloga itd.

“Stock”, odnosno “Zvečevo” poznato je po vrhunskim čokoladama i alkoholnim proizvodima. Pamtimo ju po čokoladama Mikado, Volim te… Samo ti…, Braco, Seka, Mond, Kavalir itd. “Zvečevo” je u bivšoj Jugoslaviji bilo na drugom mjestu po proizvodnji alkoholnih pića, a na trećem mjestu po proizvodnji čokolade.

– Veliko hvala Gradskom muzeju Sisak, ravnatelju Marijanu Bogatiću i muzejskom savjetniku Vlatku Čakširanu što su prepoznali vrijednost naše izložbe i odlučili je prezentirati u svom gradu. Hvala i ostalim djelatnicama Gradskog muzeja Sisak na izuzetnoj suradnji i pomoći oko postavljanja izložbe te gostoprimstvu. – poručuju iz požeškog Gradskog muzeja.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Nedavne vijesti

Izbor urednika