Od jogurta, brašna i praška za pecivo napravite brzinsko tijesto i guštajte u pizzi koja na stol stiže za manje od pola sata…
Tijesto za pizzu ne morate čekati da se diže na toplom, pa čak ni upotrebljavati kvasac.
Kad uhvati glad i zatreba li vam prečica, dovoljno je iskoristiti jogurt, brašno i prašak za pecivo.
Na 2 čvrsta jogurta dodajte oko 3,5 čaša brašna. Kao mjera neka vam posluži čaša od jogurta.
Nakon što se tijesto izmijesi, spremno je za pečenje, a dok se peče, zabavite se hrvatskim pričama iz dostave, u kojima su nam dostavljači ispričali stvarno svašta… Prenosi Punkufer.hr
Sastojci za tijesto:
2 čvrsta jogurta
3,5 čaša brašna
1 prašak za pecivo
sol
Nadjev:
100 g mozzarelle
150 g šunke
40 g ricotte
masline
origano
150 g pelata
1 žličica koncentrata od rajčice
2 češnja češnjaka
sol
Priprema:
- Prosijte brašno te dodajte prašak za pecivo i sol pa s jogurtom umijesite tijesto.
- Tijesto razvaljajte i stavite u lim obložen papirom za pečenje.
- Popržite češnjak dok ne zamiriše u tavi, dodajte pelate i pirjajte dok se malo ne reducira te dodajte koncentrat rajčice i origano.
- Tijesto premažite umakom od rajčica, složite šunku, masline i dodajte usitnjeni sir pa pecite pizzu 20 min na 200 °C.