Gotovo za 5 minuta: Trik za pizza-tijesto bez dizanja

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Od jogurta, brašna i praška za pecivo napravite brzinsko tijesto i guštajte u pizzi koja na stol stiže za manje od pola sata…
Tijesto za pizzu ne morate čekati da se diže na toplom, pa čak ni upotrebljavati kvasac.
Kad uhvati glad i zatreba li vam prečica, dovoljno je iskoristiti jogurt, brašno i prašak za pecivo.
Na 2 čvrsta jogurta dodajte oko 3,5 čaša brašna. Kao mjera neka vam posluži čaša od jogurta.
Nakon što se tijesto izmijesi, spremno je za pečenje, a dok se peče, zabavite se hrvatskim pričama iz dostave, u kojima su nam dostavljači ispričali stvarno svašta… Prenosi Punkufer.hr

Sastojci za tijesto:
2 čvrsta jogurta
3,5 čaša brašna
1 prašak za pecivo
sol

Nadjev:
100 g mozzarelle
150 g šunke
40 g ricotte
masline
origano
150 g pelata
1 žličica koncentrata od rajčice
2 češnja češnjaka
sol

Priprema:

  1. Prosijte brašno te dodajte prašak za pecivo i sol pa s jogurtom umijesite tijesto.
  2. Tijesto razvaljajte i stavite u lim obložen papirom za pečenje.
  3. Popržite češnjak dok ne zamiriše u tavi, dodajte pelate i pirjajte dok se malo ne reducira te dodajte koncentrat rajčice i origano.
  4. Tijesto premažite umakom od rajčica, složite šunku, masline i dodajte usitnjeni sir pa pecite pizzu 20 min na 200 °C.
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *