Grad Kutjevo i ove godine osigurava radne materijale za sve osnovnoškolce

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


I ove godine Grad Kutjevo pomoći će roditeljima osnovnoškolaca i osigurati radne bilježnice, kutije iz tehničke kulture, likovne mape i ostale radne materijale potrebne za školsku godinu 2022./2023. za sve polaznike Osnovne škole Zdenka Turkovića u Kutjevu i svih područnih odjeljenja. Ukupna vrijednost radnih materijala za učenike iznosit će 167 tisuća kuna, a sredstva su osigurana u Proračunu Grada Kutjeva za 2022. godinu.

Radne bilježnice i ostali radni materijali dočekat će učenike prvog dana škole u rujnu – prenosi Kutjevački.hr.
Iduće školske godine u kutjevačku školu krenut će 45 prvašića, jedan više u odnosu na prošlu školsku godinu, a planirani broj učenika u 2022./2023. godini je 354. Nažalost, i ove godine smanjuje se broj ukupno upisane djece u Osnovnu školu Zdenka Turkovića.

Novost je da od jeseni kreće i produženi boravak u Osnovnoj školi Zdenka Turkovića u Kutjevu za učenike prvog i drugog razreda, a troškove plaće učitelja u produženom boravku financirat će Grad Kutjevo. Po dobivanju suglasnosti Ministarstva, roditelji će dobiti više informacija o mogućnosti uključivanja djece u produženi boravak.

Grad Kutjevo nastoji pomoći roditeljima osnovnoškolaca kroz brojne socijalne mjere te zadnjih nekoliko godina uspješno surađuje s Osnovnom školom Zdenka Turkovića kroz financiranje radnih bilježnica, pomaže u prehrani učenika slabijeg imovinskog statusa, u financiranju ekskurzija za one učenike koji si to ne mogu priuštiti, sufinancira radove po područnim školama i slično.
Svim učenicima želimo bezbrižno i razigrano ljeto te uspješan povratak u školske klupe ove jeseni.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *