Grad Pleternica kupuje pianino za potrebe koncerata u Terra Panonici

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Zajedničkim djelovanjem stvaramo poticajno okruženje za rast naših glazbenih virtuoza, budućih Cvjetića glazbe, ali i onih ozbiljnijih glazbenih priča za veća svjetla pozornice – rekla je Marija Šarić, gradonačelnica Pleternice.
Kako bi Interpretacijski centar Terra Panonica dobio širi spektar mogućnosti suradnje sa Glazbenom školom Požega, na inicijativu iste Grad Pleternica je pristupio nabavci novog pianina za potrebe koncerata u samoj dvorani – prenosi Grad Pleternica.

Prilikom sastanka povodom dolaska pianina, pleternička gradonačelnica Marija Šarić je zahvalila na dosadašnjoj suradnji i izrazila želju kako će je u budućnosti biti i više.

– Izuzetno sam ponosna na suradnju kakvu imamo sa Glazbenom školom Požega i našim područnim odjeljenjem. Zajedničkim snagama radimo na rastu kvalitete odjela u Pleternici, kroz poticanje izvrsnosti, tzv. stipendije za najuspješnije polaznike, kupnju opreme te zajedničku suradnju na organizaciji nastupa naših učenika, kako na gradskim manifestacijama, tako i koncertima u našoj Terri Panonici. Upravo je to smisao svih naših “zgrada” izgrađenih europskim sredstvima – da ona žive kroz nastupe, edukacije i boravak naše djece u njima. Zajedničkim djelovanjem stvaramo poticajno okruženje za rast naših glazbenih virtuoza, budućih Cvjetića glazbe, ali i onih ozbiljnijih glazbenih priča za veća svjetla pozornice – rekla je Šarić.

Pleterničko odjeljenje glazbene škole pohađa 73 učenika od ukupno 550 koliko ih broji Glazbena škola Požega koja se može pohvaliti brojnim nagradama i nastupima. Tako su se u protekloj školskoj godini predstavili gotovo 150 puta na raznim inozemnim i domaćim natjecanjima te osvojili brojne prve nagrade među kojima i 4 Oskara znanja, a dvije učenice su jedne od 10 ovogodišnjih stipendistica glazbenicima zaklade Marin Čilić.

Uz gradonačelnicu Mariju Šarić, sastanku je nazočila i ravnateljica Javne ustanove Pleternica, Jasna Hoffmann te Alen Kovačević, ravnatelj Glazbene škole Požega se također zahvalio na svoj suradnji kao i na osluškivanju potreba Glazbene škole.

– Ovaj pianino koji je na našu inicijativu kupio Grad Pleternica puno nam znači jer učenici Glazbene škole Požega Područnog odjeljenja Pleternica sada imaju adekvatan instrument za prezentaciju svojih sviračkih vještina. Isto tako, učenici matične škole u Požegi sada će češće moći nastupati u Terri Panonici s obzirom na novonastale uvjete. Od srca se zahvaljujem gradonačelnici Mariji Šarić što je imala sluha za naše potrebe – zaključio je Kovačević.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *