Grad Pleternica: Potičemo izvrsnost naših mladih kroz stipendije

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Grad Pleternica je i ove godine za studente s prebivalištem na području Grada Pleternice osigurao u proračunu 20 tisuća eura za stipendije za akademsku godinu 2023./2024. Dodijeljeno je 7 novih stipendija te sada grad ukupno ima 21 stipendista. Studentska stipendija iznosi 100 eura i isplaćuje se kroz 10 mjeseci.

Prigodom potpisa ugovora gradonačelnica Pleternice Marija Šarić je istaknula želju da se studenti po završetku studija vrate u rodno mjesto. – Neka vam ova godina kao i sve ostale bude u lijepom sjećanju, želim vam puno uspjeha i da svoje studije završite što prije. Najviše od svega želim da se nakon završetka studija vratite u svoj grad, u svoju Pleternicu, nađete ovdje radno mjesto ili otvorite svoju tvrtku i nastavite zajedno sa vašim obiteljima živjeti u Slavoniji – izjavila je Šarić.

Danas je  kvaliteta života  visoko na listi prioriteta gradskih uprava u svijetu, pa i kod nas, zbog čega je niz projekata usmjeren na poboljšanje stanja života, a tako i na obrazovanje koje je od velike važnosti za razvoj ovog grada i države u kojoj živimo. Kroz dodjelu stipendija Grad nastoji pomoći studentima kako bi se u potpunosti mogli posvetiti učenju i napredovanju – priopćili su iz Grada Pleternice.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)