Grad Požega bogatiji za 3 pametne klupe

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Od četvrtka 29. prosinca 2022. godine građanima Grada Požege na raspolaganju su 3 od 4 nove, tvz. solarne pametne klupe, dok se tijekom idućeg tjedna očekuje dovršetak njihovog postavljanja. Klupe će krasiti 4 lokacije: Trg svete Terezije, pješačka zona – ulice svetog Florijana i Dragutina Lermana te u Ulici Kamenita vrata.

U posljednje vrijeme svjedočimo sve većem zanimanju i potrebi stvaranja te korištenja energije iz obnovljivih izvora, točnije korištenje sunčeve energije za stvaranje električne energije pomoću solarnih panela. Pametne klupe predstavljaju infrastrukturno neovisan proizvod s više funkcija, kao i noviju tehnološku inovaciju na području urbane opreme. Riječ je o jednostavnom kvalitetnom i modernom dizajnu s jednostavnim korištenjem, koji omogućuje bezbrižan odmor bez straha, čak i u kasnijim večernjim satima zahvaljujući modernoj LED rasvjeti. Punjenje mobitela i/ili tableta omogućeno je i žičnim i bežičnim putem, a klupe su opremljene i za spajanje vodilice kućnog ljubimca. Klupe su modernog dizajna koji se sastoji od čelične konstrukcije dok je sjedeći dio izrađen od Cumaru drveta visoke kvalitete, otporno na propadanje i truljenje uzrokovano padalinama.

Postavljanjem solarne opreme želi se naglasiti važnost obnovljivih izvora energije, energetske učinkovitosti, važnost čuvanja okoliša te pridonijeti razvoju vrijednosti i podizanju razine svijesti i znanja kroz funkcionalni primjer. Racionalno korištenje energije i korištenje energije iz obnovljivih izvora svakako predstavljaju neka od rješenja koja doprinose održivosti suvremenog života. Do kraja prve polovice iduće godine Grad Požega će dobiti i pametna stabla koja će biti postavljena u Ulici Franje Tuđmana, kroz projekt rekonstrukcije i uređenja navedene ulice.
Pozivaju se svi građani da čuvaju gradsku imovinu, kako bismo omogućili njezino korištenje u što dužem vremenskom periodu – prenosi Grad Požega.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *