Grad Požega dodijelio novčane potpore za 48 novorođenih sugrađana

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Grad Požega danas je u suradnji s Gradskom knjižnicom Požega, organizirao prijem za roditelje novorođene djece na kojem je pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Maja Petrović radosnim roditeljima uručila jednokratne gradske novčane potpore. Dar je dobilo 48 beba, rođenih u kolovozu, rujnu, listopada i studenom 2022. godine – prenosi Grad Požega.

  • Poštovani roditelji, drage naše najmlađe Požežanke i Požežani, srdačno vas pozdravljam u ime gradonačelnika dr.sc. Željka Glavića. Danas smo se ovdje okupili kako bismo vam čestitali na proširenju vaših obitelji i preuzimanju novih, važnih i odgovornih uloga – uloga roditelja. Danas ćemo vam učiti i novčani dar, mali simbol pažnje kako bismo vam pokazali koliko ste nam važni i koliko su nam važni naši najmlađi sugrađani. Želim vam puno ljubavi i strpljenja na vašem roditeljskom putu, a vašoj dječici želim što sretnije i bezbrižnije djetinjstvo. Mi ćemo vas podupirati na tom našem zajedničkom putu jer je odgovornost šire zajednice utjecati na zdravi razvoj djece i mladih i formirati pozitivne osobine koje će nam biti osnova za bolje društvo. Nastojat ćemo i dalje omogućavati što bolje uvjete za odrastanje naših najmlađih sugrađana, ali i stvarati bolje uvjete za život vas, mladih obitelji. Čestitam vam još jednom i želim vam sretan i blagoslovljen Božić – poručila je Petrović.

Prvom djetetu u obitelji dodjeljujemo dar u iznosu 2000,00 kn, a za svako iduće dijete u obitelji, iznos se povećava za 1000,00 kn. Grad Požega, koji se kao i drugi gradovi i općine suočava s problemom smanjenja broja stanovnika, ove je godine u proračunu za potpore novorođenim bebama izdvojio 500 tisuća kuna. S nadom da će se taj iznos, zbog većeg broja novorođenih beba, morati povećati, Grad Požega provodi i druge mjere koje imaju za cilj zaustaviti negativan trend pada broja stanovnika.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *