Grad Požega dodijelio novčane potpore za 56 novorođenih sugrađana

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Grad Požega, u suradnji s Gradskom knjižnicom Požega, organizirao je prijem za roditelje novorođene djece na kojem je pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Maja Petrović pozdravila sve prisutne u svoje ime i u ime gradonačelnika dr. sc Željka Glavića te radosnim roditeljima uručila jednokratne gradske novčane potpore. Dar je dobilo 56 beba, rođenih u travnju, svibnju, lipnju, srpnju i kolovozu 2023. godine. U ovoj darovanoj grupi je jedna obitelj imala svoju petu prinovu, dok su dvije majke na svijet donijele svoje četvrto dijete – prenosi Grad Požega.

To je bila i prilika roditeljima i njihovim najmlađima za upoznavanje s Gradskom knjižnicom koja svojim programima i sadržajima nudi različite aktivnosti već od najranije dobi. Tako ni ovoga puta kao dar nije izostala članska iskaznica koju roditelji mogu iskoristiti do prve godine djetetova života.

Odlukom Grada dar za prvorođeno dijete iznosi 265,45 eura, za drugorođeno 398,17 eura, trećerođeno 530,89 eura, za četvrtorođeno 663,61 eura, a ove godine Grad Požega imao je posebnu priliku darivati obitelj u kojoj je rođeno i peto dijete s iznosom od 796,34 eura. U 2023. godini za ovu je namjenu predviđeno 74.120,00 eura.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *