Grad Požega dvije godine nije u stanju riješiti sigurnosni problem vezan za gotovo 60 stanova

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


U članku pod nazivom “Požega: U 21. stoljeću pješaci doslovno riskiraju živote” objavljenom prije više od dvije godine, točnije 26.11.2021. godine ukazali smo na ozbiljan sigurnosni problem stanara mjesnog odbora Babin vir, koji ugrožava živote stanara tri stambene zgrade koje broje više od 60 stanova.

Naime, u Ulici Tina Ujevića, stanari tri stambene zgrade niti s jedne strane nemaju osiguran pješački prijelaz, kako bi sigurno prešli cestu i nastavili se kretati nogostupom. Tako primjerice, ako trebaju ići do obližnje trgovine, na nepropisan i jako opasan način moraju prijeći cestu jer nemaju označen pješački prijelaz, uz pomoć kojeg bi sigurno prešli prometnicu. Ako žele otići do autobusnog stajališta, do posla, škole, bolnice ili bilo gdje drugdje, moraju gledati više puta lijevo-desno i pretrčati, jer u slučaju da ih automobil na prometnici udari, oni bi bili krivi jer su na nepropisan način prelazili cestu.

Strpljivost stanara tri stambene zgrade i više od 60 stanova, bila je i više nego korektna. Obećanja pred izbore su dosta slušali, više ne žele, kad izbori prođu, nikoga više nije briga za njih govore nam. Sve glasnije se šuška i o peticiji koju će napisati prema Gradu Požegi i poslati prema svim medijima, jer očito druga opcija ne postoji. Traže samo nešto kako bi njihovi stariji ukućani ili djeca mogli sigurno prijeći ulicu, ali očito je da traže puno. Ne traže pješački prijelaz od zlata govore, običan bijeli biti će sasvim dovoljan, kako bi bez držanja “glave u torbi” mogli prijeći cestu do pješačke staze.

Zašto je toliki problem to napraviti, i izbjeći neželjenu tragediju, za sada nije poznato. Hoće li nadležni Upravni odjel Grada Požege za komunalne djelatnosti i gospodarenje napokon riješiti problem, ostaje tek za vidjeti.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *