Grad Požega kupio poslovni prostor za 3237 eura po kvadratu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Još jedna priča pod nazivom “vjerovali ili ne” dolazi nam u režiji gradonačelnika Grada Požege dr.sc. Željka Glavića (HDZ), predsjednika Gradskog vijeća Grada Požege Mateja Begića (HDZ) i većine Gradskog vijeća Grada Požege pod kontrolom HDZ-a i žetončića iz Domovinskog pokreta.

Na sjednici Gradskog vijeća Grada Požege, 17.12.2021. godine, Gradsko vijeće Grada Požege prihvatilo je odluku o kupnji poslovnog prostora u privatnom vlasništvu, u centru Požege za 1,1 milijun kuna.

Navedeni poslovni prostor je veličine 39,23 kvadrata, što znači da je Grad Požega platio 3237 eura po KVADRATU.
Ponavljamo, govorimo o Požegi, slavonskom gradiću od 26 000 stanovnika (2011.), a ne Zagrebu ili Dubrovniku.
Cijena “kvadrata” u Požegi u prosjeku je između 1200-1500 eura.

Neslužbeno doznajemo da je Grad Požega prije točno 20 godina, daleke 2001. godine isti taj prostor prodao osobi od koje je sada ponovno otkupio prostor i to po cijeni od 280 000 kuna.
Bolje upućeni tvrde da je 2001. godine posrednik odnosno posrednica bila ista osoba koja je bila posrednica i sada u ovoj kupoprodaji s kojom je Grad Požege olakšan za 1.1 milijun kuna.
Iz gradske uprave nam još nisu dostavili odgovor, niti na upit niti na dvije požurnice za isto.

Ulice su u derutnom stanju, rasvjeta je iz pretprošlog stoljeća, plaće su u udnosu na ostatak Republike Hrvatske mizerne, a mladih gotovo da više i nema, svi su otišli za boljim životom u inozemstvo, dok gradonačelnik grada Požege dr.sc. Željko Glavić (68) prima jednu od najviših plaća gradonačelnika u Republici Hrvatskoj (19.692,65kn neto).

U tradicionalnoj akciji “Nitko ne smije biti sam” u organizaciji Grada Požege, osobama starijim od 70 godina koje su ostale bez supružnika, Grad Požega je prošle godine uručio poklon od 200kn jednokratno.

Gradonačelnik Glavić je ove godine najranjiviju skupinu zakinuo za 100kn i isplatio im svega 100kn.
Očito je 200kn jednokratno bilo previše, dok s druge strane kupuju poslovni prostor koji je kulturno dobro i koji nije potreban niti Gradu Požegi niti bilo kome drugome za 3237 eura po kvadratu.

Podsjetimo, Požeško-slavonska županija je Gradu Požegi sredinom 2020. godine nudila pravo prvokupa prostora na samom Trgu Sv. Trojstva, točnije u zgradi stare ljekarne po cijeni 2673 eura po kvadratu.
Radilo se o kulturnom dobru, a bolje upoznati izvori nam tvrde da je gradonačelnik Glavić (tada u svojstvu predsjednika Gradskog vijeća Grada Požege) bio oštro protiv te kupovine.

S obzirom na to, da je isto Gradsko vijeće koje je prihvatilo ovo suludo i nepotrebno rasipanje novca poreznih obveznika prihvatilo i Proračun Grada Požege za 2022. godinu “težak” 194.5 milijuna kuna, što je 24 milijuna kuna više nego Proračun 2021. godine, nameće se pitanje kakve će još sve ideje imati zaigrani gradonačelnik Glavić i na kakve će još nepotrebne stvari rasipati novac koji su mu povjerili stanovnici Požege.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Nedavne vijesti

Izbor urednika