Grad Požega među 10 najaktivnijih gradova po objavama informacija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Nacionalni servis „Lokalna Hrvatska“ koji od 2011. godine prikuplja, analizira i redistribuira vijesti i informacije županija, gradova i općina s interneta u zajedničko nacionalno okruženje kroz vlastiti portalni servis lokalnahrvatska.hr, vlastito PDF izdanje, društvene mreže, stranice Udruge gradova RH i druge kanale za informiranje građana. Za potrebe Udruge gradova analizirala je objavljene vijesti i informacije u 2022. godini koje je kroz projekt objavile jedinice lokalne i regionalne samouprave.

Objave vijesti na portal lokalnahrvatska.hr objavljivale su se s područja 18 županija, dok su vijesti gradova dolazile iz 13 županija diljem Hrvatske, najviše s prostora Splitsko-dalmatinske županije 19%, zatim s područja Zagrebačke županije 15%, te Varaždinske županije 14%. Iz takvog, prilično reprezentativnog broja 24% hrvatskih gradova, proveli su analiza internet objava.

Prema provedenoj analizi gradovi su na godišnjoj razini u prosjeku objavljivali 304,43 vijesti ili 1,22 po radnom danu (250 radnih dana u 2022.) te se u nastavku navode 10 najaktivnijih gradova po pitanju objavljenih informacija gdje se Grad Požega sa 674 objave nalazi odmah iza vodećeg Grada Samobora sa 830 objava. Za 2023. Lokalna Hrvatska najavljuje i specifične analize dostupne svakom sudioniku o njegovim aktivnostima, dok Udruga gradova nastavlja permanentno prenošenje vijesti iz lokalnih sredina uključenih u Lokalnu Hrvatsku, direktno na svojim stranicama.

U ovom projektu do sada je objavljeno više od 3.000 dnevnih Newslettera i više od 2.200 magazinskih PDF izdanja lokalnih vijesti, a samo u protekloj godini preneseno je preko 16 tisuća vijesti i informacija s direktnim poveznicama na internet stranice iz 55 jedinica lokalne samouprave diljem Hrvatske.

Opširnije na stranicama lokalnahrvatska.hr

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *