Grad Požega nastavlja sa sufinanciranjem sterilizacije i kastracije pasa i mačaka i označavanja pasa mikročipom

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Grad Požega će i u 2023. godini nastaviti sufinancirati sterilizaciju i kastraciju pasa i mačaka i označavanje pasa mikročipom na području grada Požege, a za tu je svrhu u gradskom proračunu predviđen iznos od 11.945,00 EUR. Sufinanciranje sterilizacije i kastracije pasa i mačaka i označavanje pasa mikročipom na području grada Požege u 2023. godini realizirat će se preko Veterinarske stanice Požega d.o.o. – prenosi Grad Požega.

U svrhu zaštite zdravlja i dobrobiti životinja kao i osiguranja učinkovite skrbi za napuštene životinje, Grad Požega nastavio je program sufinanciranja sterilizacije i kastracije pasa i mačaka i označavanja pasa mikročipom. Kastracija pasa i mačaka je najsigurniji način na koji vlasnici kućnih ljubimaca mogu spriječiti neželjeno razmnožavanje svojih ljubimaca i na taj način izbjeći probleme koji nastanu kada se dogodi neplanirano i neželjeno potomstvo kojem treba naći novi dom, stoga pozivamo naše sugrađane da podrže ovaj program Grada Požege i na taj način ispoštuju obavezu kontrole razmnožavanja kućnih ljubimaca, propisanu Zakonom o zaštiti životinja.

Podsjetimo, prva Odluka o sufinanciranju sterilizacije i kastracije pasa i mačaka, i označavanje mikročipom u primjeni je od 01. srpnja 2019. godine, a zbog dobrog odaziva građana provodi se već petu godinu za redom.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *